Bibian Mentel, wat een heldin, rust zacht lieve Bibian!

Bibian Mentel, een heldin voor het leven....

Goedemorgen allen,

Ik weet niet goed hoe ik moet beginnen, gisteravond las ik het per toeval op Internet via teletekst. Ik had me op dat moment nog aardig onder controle en het bleef beperkt tot wat natte ogen en toch ook ongeloof omdat het ineens toch wel snel is gegaan. Maar met uitzaaiingen in je hersens is het natuurlijk zo gebeurd...........

Ik had me nooit zo verdiept in het verhaal van Bibian, ook omdat ik toen zelf geen kanker had. Dat is natuurlijk drastisch veranderd vanaf het moment dat ik begin september 2020 te horen kreeg dat ik ongeneeslijke prostaatkanker heb met uitzaaiingen in botten, lymfeklieren en long. 

Ik zal tot in lengte van dagen mij Bibian herinneren als een ongelooflijke vrouw met heel veel doorzettingsvermogen en de wil tot leven en een instelling van carpe diem. Het inspireert mij meer dan ik op schrift kan uitleggen. 

Laat ons allen en natuurlijk helemaal iedereen die met kanker te dealen heeft, Bibian herinneren als een toonbeeld van wilskracht, ruim 20 jaar kanker overleven en de meest waanzinnige sportprestaties daarbij! Je krijgt te horen dat je botkanker hebt, je onderbeen word afgezet en binnen 4 maanden (!!!!!!) sta je weer op een snowboard en word later 7x wereldkampioen, Olympisch kampioen etc. etc. En dan steeds weer die kanker die terugkeert................en maar positief blijven...................

Ik heb er gewoon geen woorden voor..........

Ik hoop dat Bibian voor iedereen een groot inspirator mag zijn, voor mij in ieder geval! Dat betekent voor mij, veel sporten (!) om in een zo goed mogelijke conditie te blijven met als gevolg dat je een veel grotere weerstand hebt tegen die vreselijke K***** !!

Je hoeft natuurlijk niet zoveel te sporten als Bibian, als mij of je buurman.........maar........ probeer in ieder geval 3x per week een flinke wandeling te maken en 2x per week lichte krachttraining. Je wordt er niet alleen sterker van maar ook je mindset verandert en je gaat je absoluut beter voelen als je meer beweegt.

Probeer ook aan de fijne dingen te denken die je nog wel kan! En geniet van kleine dingen zoals een zonnige dag, afspraak met vrienden, filmpje kijken op Netflix, luisteren naar fijne muziek............

Ja, we zijn allemaal verschillend en het is ook vaak niet makkelijk als je K***** hebt maar........... al eerder aangehaald, het kan nog vele malen slechter en dan noem ik alleen het feit dat wij zo blij mogen zijn dat wij hier zijn geboren en niet ergens in Jemen, Irak of where ever waar het slecht is en blijft gaan.........ik haal er een hoop uit, relativeren in ieder geval! 

Lieve Bibian, rust in vrede, ik zal je nooit vergeten en nu schiet ik weer vol.................
Jilles

https://nos.nl/artikel/2374634-bibian-mentel-48-drievoudig-paralympisch…

2 reacties

Goedemiddag Jilles.
Prachtig, hoe jij deze bijzondere vrouw hebt beschreven.
Haar persoonlijke verhaal, heeft mij ook geraakt.
Bibian Mentel ... Rust Zacht. 

 

Laatst bewerkt: 30/03/2021 - 17:46