Ik voel me alleen en eenzaam wat kan ik daar aan doen?

Na 4 kuren goede uitslag mijn tumoren in linker- rechterlong en in de lever zijn met 40% geslonken. Nu 7de kuur  en in heb steeds meer bijwerkingen. |Deze kuur is om de 2 weken dus je begrijpt ik heb geen tijd om enigzinds  te herstellen. Het valt me dus erg zwaar. mijn omgeving probeert het te begrijpen maar zijn geen lotgenoten. voel me dus erg eenzaam in deze strijd.

 

7 reacties

Lieve Blommetje, 

Ik vind het heel erg dat je zo ziek bent. Ik wens je een jaar vol beterschap, vreugde en liefde. xxx

Dubie

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 18:41

Lieve Blommetje,

Ja, het is eenzaam om zo ernstig ziek te zijn. En hoezeer je omgeving ook zijn best doet, echt begrijpen kunnen ze het niet.

Goed dat je hier bent gaan bloggen. Want hier zijn mensen die het wel begrijpen, omdat ze hetzelfde meemaken. We zijn hier met velen. Ik ervaar veel steun en begrip op deze site enhoop dat jij die hier ook kunt vinden. Mijn medeleven heb je in elk geval.

Sterkte en liefs,

Hanneke

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 19:31

Hai Blommetje

Ik vind het heel vervelend voor je dat je je zo eenzaam voelt in dit K leven.

Misschien kan je iets specifieker vertellen hoe je situatie is en voor welk soort kanker je behandeld wordt dan kun je misschien wat meer lotgenoten vinden die min of meer dezelfde behandeling hebben.

Ik hoop dat je hier net zoals heel veel lotgenoten wat troost kan vinden in deze lastige corona tijd. Zodra de wereld weer een beetje normaal wordt kan je ook naar een inloophuis in de buurt gaan om daar lotgenoten te treffen. Ik hoop dat je je dan een stuk minder eenzaam gaat voelen.

Sterkte en misschien tot wederhoor hier.

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 19:38

Hi, 

Ook ik vind het heel naar voor je dat je je zo eenzaam voelt. Gedeeltelijk is het ook herkenbaar. Kanker maakt voor velen dat ze zich eenzaam voelen. Tel daarbij de zware behandelingen, Corona, het palliatief zijn en het onbegrip van gezonde mensen bij elkaar op en dan is het niet gek dat het zwaar is en eenzaam kan voelen. Net als vorige schrijvers vind ik hier troost,steun, herkenning en erkenning door blogs te lezen, te schrijven, door reacties te krijgen en te geven. Verder blijf ik nog wel familieleden en vrienden zien die op een verantwoordelijke manier met de Corona situatie omgaan. Last but not least probeer ik zoveel mogelijk dingen te doen die me afleiden, rust geven en/of afleiden. Denk daarbij aan wandelen, mediteren, yoga (m.b.v. een App), kleuren op nummer, series en films kijken, humor (cabaret / comedies), lezen, tuinieren, lekker eten en videobellen. Niet alles zal jouw ding zijn, maar hopelijk zitten er toch wat dingen bij die je wat op kunnen vrolijken. Hang in there! 

Groetjes van Jessica

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 19:56

Beste Blommetje, 

Zo vervelend je zo eenzaam te voelen. En ja, dat begrijpen wij hier (helaas) eigenlijk allemaal. We herkennen het allen, hebben er last / verdriet van, maar weten ook dat het vrijwel onmogelijk is zoveel inlevingsvermogen te hebben. Daarnaast zijn we eigenlijk ook blij voor al diegenen die het niet of niet echt begrijpen. Zij hebben dan tenminste niet met een ernstige ziekte te maken.....

Toch heb je zo zeer nodig dat je met anderen praten kunt over al hetgeen je overkomt. Waar je doorheen moet en wat de bijwerkingen allemaal met je doen. Ik sluit me daarvoor aan bij de eerdere reacties dat je hier altijd kunt rekenen op mensen / lotgenoten die precies weten waarover je het hebt. Schroom niet je hart te luchten. Misschien is het ook een idee jouw ervaringen te delen in de gespreksgroep van mensen met dezelfde kankersoort als jij. Wellicht kun jij van hun ervaringen - met behandelingen en/of medicatie of zo - ook weer steun halen of troost putten. 

Wens je in ieder geval veel sterkte én succes met het verdere traject van jouw behandeling!

Lieve groetjes Hebe 

Laatst bewerkt: 13/01/2021 - 22:47

Beste Blommetje ,

Wat een vervelend gevoel moet dat voor je zijn om je alleen en eenzaam te voelen. Tevens ook de vraag in je kopstukje wat kan ik hieraan doen. Dat is moeilijk om hier een antwoord op te geven. Want hiervoor heb je de steun ook nodig van je omgeving en met name begrip en inlevingsvermogen. Dat is heel moeilijk. en de meeste van ons ervaren precies hetzelfde.

Toch is het fijn dat je je weg naar deze site gevonden hebt. Want door te bloggen en ervaringen van lotgenoten te delen kom je aan je eigen verwerking toe. De situatie waarin je je bevindt is al moeilijk genoeg. Probeer er over te blijven praten . En ventileer je gevoelens en je angsten .Coronatijd maak het er allemaal niet gemakkelijker op. Ook deze tijd maakt eenzaam. 

Hoop dat je je door in gesprek te gaan met lotgenoten je toch wat meer gehoord gaat voelen. 

Heel veel sterkte met jouw strijd .

Dikke knuf Finie

Laatst bewerkt: 14/01/2021 - 13:53