Prikkels en een actief leven.

Vandaag mijn 2de inmuun shotje ( durvalumab) gekregen. Na de bloed controlle was er groen licht voor de inmuun therapie.  De meeste kennen het wel, paar buisjes bloed doneren dan uurtje wachten voor het gesprek waarbij je de uitslag krijgt. Dat had ik dus ook. Alle waardes waren goed behalve....... de schildklier. Heb ik weer. Na gesprek weer 1 buisje bloed doneren voor die schildklier. Blijkt dat ding te snel te werken. Meteen de vraag ofdat ik daar last van had, met andere woorden ofdat ik drukker, actiever was geworden. Nou stil zitten ken ik toch al niet dus was er voor mij niks verandert.  

Ja ik voelde en nog steeds een hele hoop mes scherpe prikkels in het gebied. Kon ze nog net hebben zonder pijnstillers maar mijn behandelaar vindt het toch beter om wat pijnstillers te nemen. Dus nu medicatie voor de schildklier erbij. En ga gewoon weer verder met mijn leven. Wachtend op de ct scan op de 21ste deze maand en de uitslag natuurlijk.  

 

 

 

1 reactie

De schildklier van de rel is een veelvoorkomende bijwerking bij immunotherapie. Met medicatie lukt het vaak goed (na een tijdje) om de schildklierfuncties in balans te houden. De schildklier herstelt zich overigens niet meer, ik heb al meer dan drie jaar die medicatie. Maar dat is prima te doen en een slecht werkende schildklier geeft veel klachten. Dus als dat alles is, dacht ik toen..en nog. 

Pijn in 'het gebied' had ik in het begin ook erg, nou ja waar de uitzaaiingen zaten dan vooral (longweefsel heeft geen zenuwuiteinden en kan dus geen pijn doen). Bij mij sloeg de behandeling geweldig goed aan, ik hoop dat de pijn bij jou hetzelfde betekent! En dat de pijn daarna ook af gaat zakken. Sterkte met alles!

Laatst bewerkt: 13/10/2021 - 15:53