Verdrietig maar we gaan door. We moeten door.

Lieve, lieve vriendinnen en lotgenoten.

Hier op kanker.nl worden heel veel verhalen gedeeld en vragen en discussies opgestart bij de gespreksgroepen. Maar er wordt nog veel meer mee gelezen door lotgenoten en anderen. Maar zij plaatsen geen reactie om welke reden dan ook. Laatst tijdens een moderatorendag werd het aantal hiervan genoemd. Ik keek ervan op om hoeveel personen dit gaat. Weet het aantal niet meer precies. Maar zijn echt super veel personen die meelezen maar niet reageren.

Zeker nu het goed met mij gaat en ik volledig aan het werk ben als verpleegkundige lukt het mij niet om alles te lezen. Maar zijn er door kanker.nl wel mooie vriendschappen ontstaan die ik zo ben gaan koesteren. Afgelopen jaar waren we allemaal vol vertrouwen. En konden we zeer zeker van bijna alle dagen genieten. Ja daar moeten dan wel keuzes voor gemaakt worden. Bij de één meer, dan bij de ander. Maar dat was niet erg. 

Ik kon toen niet goed begrijpen dat ik met regelmaat een reactie las van een lotgenoot die dan schreef, ik wil niet teveel op kanker.nl lezen. Want ik word zo verdrietig en down van alles wat ik lees. Ik dacht dan: Ervaar jij dat zo? Ik lees juist zoveel kracht en optimisme in alle verhalen. En sta er juist van te kijken hoe sterk de mens kan zijn. Zeker na het horen van een slechte uitslag. Hoe snel men dan weer schakelt. Natuurlijk is men dan wel verdrietig. Maar de meesten willen hier niet in blijven hangen. En hopen en zijn met "angst" vol vertrouwen dat de voorgestelde behandeling goed zijn werk mag gaan doen.

Afgelopen tijd hebben verschillende vriendinnen een slechte uitslag gekregen. En voel daardoor nu toch wat degene voelt, die schrijft ik lees maar niet teveel op kanker.nl want ik voel me daarna zo down. Ik wil niet anders en blijf heel actief hier op forum. Maar ik voel mij nu ook down en verdrietig. Wat is het een klote ziekte. Oneerlijk is niet het goede woord. Je gunt dit niemand. Maar wat is het onverteerbaar dat je na nieuwe klachten te horen kunt krijgen dat de ziekte niet weg is geweest of dat de ziekte weer aan het opvlammen is. Ik word daar zo boos om. Dit kan en mag niet. En doet mij dan ook veel verdriet. Ik heb iedereen zo ontzettend lief. Gelukkig heb ik geen klachten. Maar voel daardoor ook bij mezelf twijfel. Dit heb ik eigenlijk nog nooit zo gehad. Maar zou het echt zo zijn: dat het van binnen bij mij goed is??? Zou de ziekte bij mij wel echt weg zijn??? Door deze slechte berichten word ik aan het twijfelen gebracht.

Ik wil niet twijfelen over mezelf. Ik wil geen negatieve gevoelens. Ik wil er gewoon kunnen zijn voor mijn lieve vriendinnen. Het is verschrikkelijk erg als je te horen krijgt dat je kanker hebt. Maar ik denk dat het nog tig keer erger is als je te horen krijgt dat de ziekte niet weg is geweest of als je te horen krijgt dat de behandeling zijn werk niet meer goed doet. Ik ben zo vol bewondering voor jullie allemaal. Ik besef heel goed dat je niet anders wil. Maar wat zijn jullie allemaal DAPPER. Ik ben zo TROTS op jullie. Hoe jullie het verdriet even toelaten, maar daarna er weer vol tegenaan gaan. Hoop en bid voor jullie dat het nu klaar is met alle nare berichten. En dat er vanaf nu weer gunstige berichten gaan komen.

Heel veel liefs en een dikke knuffel van mij.

 

23 reacties

Lieve Hans. Je hebt het goed aan gevoeld. Je vroeg mij om deze mooiste live uitvoering van Joe Cocker ergens te plaatsen. Wat past die mooi in het blogbericht wat ik zojuist geschreven heb. Dank je wel. Liefs Dasje.

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 18:52

Jij bent een topper. Niet twijfelen aan je eigen gezondheid! Ik ben blij dat ik je lotje ben. Je schrijft zo mooi. En een hele dikke knuffel van mij 🥰

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 19:03

---

Hele mooie woorden en ook vele waarheden.

Maar ook jij moet niet nu de moed gaan verliezen hoor !!!

Niet gaan twijfelen !!

Mooi dat Joe er zo goed "bij past " [ toeval bestaat niet]

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 19:13

Een hartverwarmend, empathisch blog en heel ware woorden. Dank je lieve Dasje. En de afspraak is: voor jou alleen goed nieuws. Daar houden we ons aan!

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 19:25

Lieve Anja,

Ook wij hebben bewondering voor jou. Voelen je steun en je warme lieve opbeurende woorden. Blij dat ik je heb leren kennen.

De negatieve berichten smijten hier om onze oren maar we herstellen allemaal snel weer. Incasseren vallen en weer opstaan en doorgaan.  Ik schrijf het maar al te vaak vaker dan me lief is. Maar we staan ook op en gaan door. Opgeven is geen optie.💪💪💪🍀🍀🍀

Bewondering heb ik voor iedereen die ziek is. Wij zijn heel erg sterk .💪

Liefs en een dikke knuffel Xxxx Denk aan je

Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 20:31

Lieve Anja,

Ik sluit mij volledig aan bij bovenstaande, niet gaan twijfelen dat maakt onzeker! Je moet altijd positief blijven tot het tegendeel is bewezen!🍀🍀🍀

liefs Jo😘👊🏻

Laatst bewerkt: 22/03/2020 - 07:42

Lieve Anja, jij moet zeker niet gaan  twijfelen. Je hebt het goed beschreven! Ook ik ben er even niet geweest, omdat ik het moeilijk vond, vooral na de dood van Jolanda. En nu na mijn slechte nieuws, heb ik ook niet altijd de behoefte, vaak ook wel hoor, maar het is best een moeilijke tijd nu voor iedereen hier! Heel veel liefs 😘

Laatst bewerkt: 22/03/2020 - 08:19

Lieve Anja,

Wat een mooie woorden van jou. Jij bent echt een kanjer die voor ons allemaal continu klaarstaat. Zo fijn dat er mensen zijn zoals jij. Maar niet iedereen kan dit. Ja, ik haal ook heel veel kracht uit de verhalen van diverse mensen die zo sterk zijn om maar steeds weer door te gaan. Maar zoals je zelf al aangaf. Als je zoveel slechte berichten hoort, loop je het risico dat je op een gegeven moment aan jezelf gaat twijfelen. En dat kan een behoorlijke impact hebben op je leven. De afgelopen tijd was dat wat er bij mij gebeurde (toen ik nog niet wist dat het weer mis was). Ik kon daardoor geen stappen meer vooruit zetten. Ik heb daarom een keuze gemaakt in de mensen die ik volg, en dan heb ik niet altijd de woorden om te reageren, mar laat ik toch wat horen door het hartje aan te klikken. En zo heeft iedereen wel een groep mensen om zich heen die hem/haar volgt. 

Maar ga jij nou vooral niet twijfelen. Het gaat het zolang goed met je. Jij gaat gewoon door!!!

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 22/03/2020 - 19:43

Lieve Dasje, wat goed van jou dat je dit zo van je afschrijft. Zo zijn er momenten, dat ik mij ook zo voel..En is echt geen fijn gevoel. Ik begrijp jou emoties en die mogen er zijn, maar hou je vast aan het goede en positieve nieuws. Niet opgeven hoor, want je bent al zover gekomen! 💪🏼
Ik herinner nog ons telefoongesprek, waarom ik had besloten om uit groepsapp te gaan. Maar ik ben jullie niet vergeten, ik denk aan jullie en heb veel bewondering voor jullie kracht en positiviteit. Ik mis weleens een blog, omdat ik niet meer elke dag inlog.  Vele blogs die ik volg raken mij. En ik reageer ook niet altijd, maar laat het weten met een hartje, omdat ik vele blogs zo waardeer. 

lieve Anja, mooi mens,  naast jou beroep als verpleegkundige, zijn wij je dankbaar 🙏   Jij bent en blijft een toppertje! 😘

 

 

 

Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 10:15

Wat is dit een dierbaar blog van mij geworden. Met zo'n lieve, warme oprechte reacties. Wat heb ik jullie allemaal lief. Tranen in mijn ogen. Van ontroering. Zoveel bewondering voor jullie allemaal. Ik heb jullie lief. Dank je wel allemaal. Liefs van mij.

Laatst bewerkt: 23/03/2020 - 18:58

lieve Anja,

Wat heb je dit mooi geschreven. Ik ben heel blij dat het met jou goed gaat!! Maar wat afschuwelijk te horen dat zoveel van onze groep een slecht bericht hebben gehad. Iedereen die dit treft heel veel sterkte!!

Ik koester nog steeds de lunch in Utrecht waar ik bij heb mogen zijn. Ik heb het schoteltje van Heke prominent in mn huiskamer liggen. Heel grappig is dat ik met 1 van de lotjes contact heb gekregen. Zij zou afgelopen zaterdag met een kookworkshop meedoen. Zo jammer dat ik het heb moeten afblazen.

Ik ben zelf niet veel op Kanker.nl geweest. Met mij gaat het goed en heb er nu minder tijd voor. Ik ben mijn werk als ZZP-er weer aan het oppakken. Sinds dit najaar ben ik o.a. kooklessen gaan geven voor de MMV, een patientenvereniging die gezonde voeding bij, na en ter preventie van kanker promoot. Ik heb voor deze vereniging fantastisch mooie kooklessen opgezet. Helaas heb ik die nu allemaal af moeten blazen.

Als ik dit nu hoor, zoveel mooie vrouwen die weer getroffen zijn door deze ziekte. Dan zou ik ze zo graag willen helpen. Want met voeding kun je echt een verschil maken. Dit weet ik uit eigen ervaring. Dus hier een oproep. Ga met voeding aan de slag. Pak zelf de regie en maak het verschil!

Ik wil hier ook een heel mooi nummer met jullie delen. Deze zangeres, Lisanne Spaanders, heeft op jonge leeftijd al met kanker te maken gehad. Ze schrijft hier liedjes over. Heel mooi en aangrijpend. Luister vooral het nummer Vechtersbaas, dat is 1 van mijn favorieten. Maar eigenlijk is alles heel mooi. Ik heb de cd platgedraaid.

https://lisannespaander.nl/

Heel veel sterkte voor iedereen!

liefs en een dikke knuffel

Marjan

 

 

Laatst bewerkt: 25/03/2020 - 10:28

Op de een of andere manier moeten we allemaal dealen met de onzekerheid. We zoeken naarstig naar die strohalmen van zekerheid om nog langer en gelukkig en blij te leven. Helemaal in deze tijd is dat wat we nog hebben ingekort door de nare maar ozo belangrijke Corona maatregelen. Ik denk dat het daarom ook meer binnenkomt als je zo je best doet er nog iets van te maken, maar dat dan maar ten dele lukt. Ten dele omdat je weet wat er dreigt en wat er zomaar kan zijn.

Bij ons is dit niet alleen Corona maar ook Cancer. Ik weet het is een open deur, maar dit zou je het CC effect kunnen noemen. Het dubbele effect van het slechte nieuws om ons heen en daarbij je eigen zwaard van Damocles. 

Heel veel sterkte allemaal in deze wereld op zijn kop. Niet alleen nu onze eigen privé wereld maar ook letterlijk de wereld om ons heen. 

 

Laatst bewerkt: 04/04/2020 - 15:14

Dank je wel Marjan en Rosaly voor jullie oh zo gevoelige reacties. Ook jullie: Hou vol. En probeer er toch wat van te maken. Fijne paasdagen. Lieve groet Dasje 🐣🐰 🥚

Laatst bewerkt: 12/04/2020 - 12:39

Hallo Dasje,

Heel treffend. Veel is al gezegd. Ik zei het is mijn blog ook al, dat ik het soms moeilijk vind om alle verhalen hier te lezen. Maar toch hoop ik hier ook herkenning, tips en steun te vinden. Ik las ook een blog van een vriendin en reageerde nooit, maar reageerde wel persoonlijk naar haar. Ik vond het moeilijk om hier te reageren.

Dikke knuffel

Nog een toevoeging...volgens mij heb je vandaag de scan en morgen de uitslag? Dat je nog tijd had om op mijn blogs te reageren! Extra lief! Heel veel sterkte en duimen! 

Laatst bewerkt: 06/07/2020 - 10:56

Super lief. Dank je wel Puchje. Ja vandaag de Pet-CT gehad. Morgen om 15.45u de uitslag. Ik was vol vertrouwen. Maar nu de scan gemaakt is vind ik het rete spannend. Gelukkig zit ik maar 1 dag in onzekerheid. Liefs en dikke knuffel terug. Dasje.

Laatst bewerkt: 06/07/2020 - 19:20

Ja, altijd weer een spannend moment. Maar gelukkig snel de uitslag!! Ik denk aan je...

Laatst bewerkt: 06/07/2020 - 20:15