Hoe ongelooflijk sterk de onzichtbare gemeenschap van lotgenoten is.

Ik had helemaal geen zin in contact in de eerste maanden na mijn laatste behandeling. Wellicht was het nog de Burn Out die me net voor de diagnose Hodgkin lam had weten te leggen, misschien.. Maar na een paar maanden begon ik aan een revalidatieprogramma en ontmoette ik lotgenoten. Het klikte al snel, ook al hadden de dames alle zes borstkanker gehad en was ik veruit de jongste. Er was veel herkenning, we konden over dingen praten die mijn omgeving en mijn artsen maar niet leken te begrijpen.

Toen ik na een aantal maanden me weer sterk genoeg voelde om een steentje bij te dragen aan de maatschappij besloot ik om een webshop voor kankerpatiƫnten in het leven te roepen. Volgens de achterliggende filosofie: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" (Pippi Langkous)
Ik ontmoette nog meer lotgenoten, niet alleen in Nederland maar eigenlijk in ieder land waar ik de taal een beetje van kan begrijpen. De passie en bereidheid om er samen iets geweldigs van te maken overstijgt mijn grootste verwachtingen. De gemeenschap van mensen die praktische tips en advies willen delen voor mensen die hetzelfde ondergaan groeit iedere dag en is hartverwarmend.

Op de website www.KankerEnIk.nl verzamelen zich nu mensen die na hun behandeling hun grenzen willen aftasten en prachtige verhalen schrijven voor het magazine. Of video's maken waarin ze laten zien hoe zij met hoofddoeken, bh's, huidverzorging enz. aan de slag zijn gegaan. We verzamelen de kleine webshops over de hele wereld waarin mensen hun producten aanbieden voor specifieke klachten mbt kanker en vinden bruikbare oplossingen op veelvoorkomende klachten.

Hoe naar en leeg ik mij ook in de reis met kanker heb gevoeld, de laatste tijd ervaar ik dat er steeds meer kracht, warmte en gemeenschappelijkheid uit voort komt.

Het filmpje hieronder is van Hailey Patterson, ze vertelt waar zij op lette tijdens het uitzoeken van een prothese BH. Ze verschijnt in het artikel: Mooi voelen in lingerie.