Kort voor de 2e operatie!

morgen is het dan zover. Ik mag me melden in het ziekenhuis en wordt maandagochtend geopereerd.
nadat vorige maand de S-bocht van de darm is verwijderd volgt nu, als het goed gaat, de verwijdering van tumoren op de lever.

de resultaten van de darmoperatie voelen dubbel aan. De snijvlakken van de darm zijn schoon, een mooi signaal. Maar van de 20 weggehaalde lymfeklieren waren er 3 besmet, niemand kan me vertellen of mijn lymfekliersysteem nu schoon is of niet.

spannend wordt het wel voor de leveroperatie. De tumor ligt ongunstig (boven op de lever, achter de ribben, direct naast de grote slagader)en de chirurgen hopen dat ze middels een kijkoperatie de tumor kunnen wegsnijden. Mocht dat niet lukken gaan ze kijken of de tumorcellen kunnen doodkoken en tot slot is de optie om een volledig open operatie toe te passen.

m.a.w. Ik weet niet waar ik aan toe ben. De eerste optie is de beste, de chirurgen hebben me verteld dat er een aanzienlijke kans is dat er nog een vervolgoperatie aan de lever moet volgen en dat ik dan met een kijkoperatie het beste af ben.

inmiddels is de verwachting dat ik ook aan chemotherapie wordt onderworpen na de leveroperatie.
ik houd me vast aan het uitgangspunt van de MDL arts dat de insteek een genezend proces is.

op naar de spannende dag van de operatie.


5 reacties

Dag Paul,
Wat heftig allemaal om te lezen wat je al allemaal meegemaakt hebt en wat je nog te wachten staat. 
Ik wil jouw en jouw gezin heel veel sterkte wensen. 
Groetjes  Riekie 
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hallo Paul, ik wil je veel succes en sterkte wensen voor de leveroperatie. Ook je gezin veel sterkte. Ik hoop dat het via een kijkoperatie lukt. Ikzelf heb afgelopen 3,5 jaar eerst een darmoperatie ondergaan en een chemotraject en daarna 4 maal open leveroperaties gehad, waarvan bij de 1e er 50% lever weggesneden is , bij de 2e en 3e rfa toegepast ( verbranden van de uitzaaiingen ) en bij de 4e opnieuw een segment weggesneden. En wat je MDL arts zegt , zo denkt mijn chirurg er ook over. Hij zegt zolang ik kan opereren is er hoop. Dus Paul, hou je daaraan vast. Groetjes, desi
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28