78. Dompertje op de feestvreugde

Gistermiddag werd ik laat in de middag opgebeld door mijn Uroloog. Hij had mijn casus, inclusief de foto's die tijdens de Cystoscopie waren genomen, besproken met collega's in het Blaaskankercentrum. Ook zij waren unaniem van oordeel dat ik door moest gaan met de spoelingen omdat uit de ontstekingsreactie door de BCG het zeer waarschijnlijk is dat er nog kankercellen actief waren in de blaas en plasbuis. Als mijn blaas de spoelingen niet meer verdraagd of de bijwerkingen zo ernstig worden dat ik het niet meer vol kan houden, dan is het enige alternatief een volledige blaasverwijdering.

Ik moest even slikken na die mededeling en voelde me toch wel flink teleurgesteld, maar aan de andere kant... De BCG doet zijn werk vooralsnog uitstekend en dat is eigenlijk het belangrijkste goede nieuws. De pijnklachten neem ik dan maar even voor wat het is en zolang die nog te dragen zijn ga ik zeker door op de ingeslagen weg!

De donkere wolken beginnen al weg te drijven en de blijdschap over een, op dit moment kanker vrije blaas voert toch de boventoon! Hoe de situatie over drie maanden is, zal alleen Joost weten en tot die tijd ga ik me daar absoluut niet mee bezighouden. Nu leven en genieten hebben vanaf nu de hoogste prioriteit en daar ga ik dus NU mee verder!!!

www.kanker.nl/rita1958/blog

27 reacties

Lieverd... ik snap dat het ff zo voelt. Maar je hebt je alweer herpakt. We leven in het NU. Al kunnen we het andere niet onder stoelen of banken schuiven. Het overvalt ons gewoon met momenten. Wat gaat er komen??? Maar dan sterkt het ook mij weer door te denken...Ik zei het donderdag nog tegen mijn internist... Ook jij weet niet wat morgen voor jou brengt. Dat beaamde ze... Maar toch in onze situatie was het wel ff ietsje anders. En ja eerlijk.is eerlijk... dat is gevoelsmatig natuurlijk anders. We staan er net ff anders in. Dikke knuffel en veel liefs... Go wit the Flow.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Lieve Rita, goed zoals jij met (de best wel vele) Tegenslagen omgaat. Ik put hier Kracht uit, dank je wel! šŸ˜˜ Maria
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Spacer, Maria, Dankjewel! Ik heb zojuist de kerstboodschappen gedaan en geloof me; dit gaat een zeer smakelijke kerst wordenšŸ˜‹šŸ˜
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Heerlijk voor je om kankervrij te zijn Rita, ik hoop voor je dat dat nog heel lang zo blijft. Ik hoop voor je en duim voor je dat er nooit een blaasverwijdering nodig is maar mocht het ooit toch zo ver komen: er is zo goed mee te leven, ik kan me haast al niet meer voorstellen hoe het was toen ik nog mijn blaas had. Dit wil je natuurlijk niet horen en ik duim ook heel erg voor je dat het nooit zover komt!!! Hele prettige dagen, lekker genieten en we zien wel weer wat 2017 brengt. Ik hoop voor ons beiden, dat zeg ik verkeerd: ik hoop voor iedereen op veel geluk en gezondheid. Liefs Mieke
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dank je Mieke en ja, dat wil ik juist wel horen. Als mijn blaas er uit moet dan weet ik dankzij jouw ervaringen dat er heel goed valt te leven met een 'buitenboordblaas' en zoals Johan Cruyff gezegd zou hebben; 'elk nadeel hep zijn voordeel'. De grootste teleurstelling was te horen dat die verdomde kankercellen behalve in mijn blaas, nu ook in mijn plasbuis waren doorgedrongen en kennelijk van geen ophouden weten. Enfin, die zijn nu dankzij de BCG morsdood en als het aan mij ligt dan blijft dat ook zo!
Voor jou ook fijne dagen en een voorspoedig 2017!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
24 december 2016 om 14.56
Jee Rita, ja datis wel even een domper! Jij noemt t n domperTJE, typisch jij! Knap dat je je weerzo snel herpakt. Hier putten velen van ons kracht uit! Laten we hopen/bidden dat het nooit tot een blaasverwijdering hoeft te komen. Vooralsnog gaan we daar maar van uit.
Top dat je toch voor de kerst vreugde gaat!
voor jou en ieder die dit leest, fantastisch warme dagen gewenst.
liefs
Dientje
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Ach weet je Dientje, ik bezie de dingen graag vanuit het juiste perspectief. Als ik blijf hangen in enkele details dan zie ik het grotere geheel niet meer en dat zou toch zonde zijn zo vlak voor de kerstdagen. Ik had er even flink de pest over in, de GVD''s vlogen aardig in het rond hier en ik heb er verdorie nog slecht door geslapen ook. Nou heb ik het van me af geblogd, ben het weer kwijt en het enige dat nu nog aan de kerstdagen ontbreekt is een dik pak sneeuw en de arreslee natuurlijk. Fijn dat je even hier was!šŸ˜˜
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Zo ongelofelijk knap hoe jij je steeds weer herpakt na de zoveelste dompet. Inderdaad we weten niet wat morgen brengt, dus leven in het HiER en NU is het beste wat we kunnen doen. Hele fijne dagen ... Geniet ervan. Gr. Jerrel 
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Pff Rita, dat is niet wat je wil horen, maar zolang BCG zijn werk blijft doen is dat positief. Je schijnt het al verwerkt te hebben, zoals jij dat altijd weer kunt. Chapeau meid! We gaan gewoon een kankervrij jaar tegemoet. Blijf genieten van al het positieve wat op je pad komt. Knuffel xxx
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dat is niet zo leuk om te lezen lieve Rita. Maar je persoonlijke aanpak en kracht druipt er als de was van een brandende kaars vanaf. Soms krijg je dan de mooiste kunstwerken. Dat ben jij ook. Een prachtig kunstwerk in wording want we houden nooit op te groeien en onszelf te vervolmaken. Ik hoop dat je gisteren genoten en heerlijk gegeten hebt en dat de hele week blijft doen tot je het nieuwe jaar in luidt. Daarna gaan de meesten van ons weer over tot de orde van de dag. Maar leven in het nu is genieten van het nu of dealen met het nu. Iedere dag opnieuw en dag aan dag. Lieve groet Anne.p
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
...dan is mijn kunstwerk voorlopig nog niet klaar lieve Anne. Ik heb heerlijk gegeten gisteren, maar wel iets te veel dus vandaag houd ik het sober. Genieten doen we vandaag weer, dat kan nooit teveel zijn!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dag lieve Rita, wat een emoties in deze dagen die sowieso al vol emoties zitten. Vandaag schijnt de zon, hou vol. Liefs, Ingrid

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hi Rita,

Wat veel bergen heb jij weer beklommen in die week dat ik even niet op kanker.nl keek. En je klimt maar door met steeds ander een ander 'weerbericht in jouw gezondheidsland'. Het kan zomaar omslaan en het kan zomaar ineens nog veel zonniger worden. Ik duim ervoor dat dat laatste natuurlijk het geval zal zijn. 

Eigenlijk wil ik niet meer op kanker.nl komen om mijn zelf beter verder te kunnen gaan met mijn leven na de operaties maar toch blijf ik iedere keer terugkeren om te lezen hoe het met de mensen die ik al een tijdlang volg verder gaat en ze evt. een kort berichtje/sterretje te sturen.. Het gekke is dat ik bij jou eigenlijk altijd wat bijleer over hoe je ook met dingen om kunt gaan. 

Groetjes en tot blogs in het nieuwe jaar,

DorothƩ

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Lieve Ingrid, hier schijnt de zon ook! Ik heb er al een heerlijk wandelingetje op zitten en natuurlijk hou ik vol! Liefs en een heleboel goeds voor jou in 2017!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Lieve DorothƩ, eigenlijk ben ik een slechte leermeester want ik val regelmatig terug in mijn klim naar boven. Een beetje zoiets als 1 stapje naar voren en dan weer 2 stapjes terug. De weersomstandigheden in gezondheidsland zijn eigenlijk hetzelfde als is ons eigen landje; behoorlijk wisselvallig dus! Ik wens jou een heleboel goeds en aangename weersomstandigheden tijdens jouw klim naar boven. Tot ziens in het nieuwe jaar! Liefs.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Lieve Rita. Eigenlijk vertelde de uroloog wat je voor jezelf al besloten had, doorgaan met de spoelingen. Je werd wel even hard met de neus op de feiten gedrukt echter een uroloog die om de brij heen draait voegt ook niets toe. Geniet van de laatste dagen van dit jaar een voor volgend jaar heel veel geluk en gezondheid gewenst. KnuffelšŸ˜˜
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hoi Rita,ik wilde je sterkte wensen,en hopelijk in 2017,dat het voor jou allemaal positief mag verlopen,zoals het ook bij mij het geval is,beste wensen,en de groetjes.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Heftig allemaal!, ik hoop voor je dat je er bovenop komt. Veel sterkte!

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
hoi hoi Rita,ik wens je heel veel sterkte,en je hebt mij laten inzien,dat ik inderdaad ook veel minder koffie ga drinken.Wist niet dat dit v invloed kon zijn op de blaas,vandaar.v de urologe kreeg ik te horen dat de blaas altijd gevoelig zal blijven,een zwakke plek dus,en naarmate ik me meer inspan,des temeer het gevoeliger wordt,dus m.a.w. pijnlijker,en je wordt nu vlugger moe tijdens werk.Is allemaal v invloed van,en voor de blaas.Ik heb binnenkort weer een vervolgonderzoek,en ik hoop ook dat deze positief is.groetjes,en sterkte. Reggae.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hoi Reggae, veel succes met het komende onderzoek, wanneer gaat het plaatsvinden? Groet, Rita.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
hoi hoi Rita,mijn volgende onderzoek zal 03-02-2017 zijn,en ik hoop echt,dat deze ook positief mag uitvallen,duimen maar,groetjes. Reggae. ps ik hou je op de hoogte,okee.tot dan,en jij nogmaals heel veel sterkte toegewenst.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28