66. Een zonnige uitslag met toch een zorgelijk wolkje...

Vanmorgen was dan (eindelijk) het uur U aangebroken en spoedde wij ons naar het ziekenhuis voor de cystoscopy. Alhoewel ik best wel tegen het nare onderzoek opzag, was ik niet echt gespannen over de uitslag. Sinds de laatste operatie en de bloeding daarna is er diep van binnen een vreemd soort berusting of acceptatie ontstaan, waardoor het mogelijk was om het kankerspook flink onder de duim te houden. Ik was ervan overtuigd dat er "iets" in de blaas gevonden zou worden want de pijn bij het plassen is sinds de bloeding niet afgenomen en alleen maar verergerd na de laatste blaasspoeling.

De uroloog begon dit keer stipt op tijd en dat was voor de verandering een aangename ervaring. Hij viel meteen met de deur in huis met het positieve bericht dat in de urine geen kankercellen waren aangetroffen, maar wel veel 'bewijsmateriaal' dat er een veldslag had plaatsgevonden. Dus meteen handschoenen aan, plastic schort voor en met de ingebrachte camera het 'oorlogsgebied' verkennen.

Dat er "iets" zat wist ik dus eigenlijk al, dat het "iets" geen kanker was, was een enorme opluchting, maar wat de beelden mij vervolgens toonden, deed me toch behoorlijk schrikken en niet alleen mij... De gehele blaaswand zag er zwaar geĆÆrriteerd uit, een voor mij inmiddels bekend beeld na de blaasspoeling en geen reden om daarvan te schrikken. Wat mij en de uroloog zo onaangenaam trof, was het slagveld in het operatiegebied tegen het dak van de blaas. Een afschuwelijk groot, grillig gevormd litteken met daaraan flarden afgestorven weefsel grijnsde ons tegemoet. Door dit afschuwelijke littekenweefsel is het (vooralsnog) niet meer mogelijk om de blaaswand volledig tot ontplooiing te brengen en dat betekend dat dit gebied nagenoeg inoperabel is geworden.

Als er in dit gebied , dat in mijn geval de vaste verblijfplaats voor kankercellen is geworden, opnieuw een ongenode gast binnendringt, en ja, die kans is reƫel, dan zou die niet d.m.v.een turt verwijderd kunnen worden. Hoog tijd dus om een preventief strijdplan op te stellen en op die manier erger te voorkomen (blaasverwijdering).

Om te beginnen krijg ik over drie maanden opnieuw een blaasspoeling, urinekweek en cystoscopy. Mocht het slagveld over drie maanden niet verder zijn hersteld, dan overweegt hij dit gehavende gebied te verwijderen d.m.v. een gedeeltelijke blaasverwijdering; een soort dakverlaging eigenlijk. Geen prettig vooruitzicht, maar wat moet dat moet nu eenmaal.

Toch heb ik besloten om me daar nu niet druk over te maken. Ik ga genieten van de goede kant van de uitslag en vertrouw vooralsnog maar op het zelfherstellende vermogen van mijn lichaam en zie vanzelf over drie maanden wel hoe de vork in de steel blijkt te steken. Voor nu ga ik de zon in en laat de zorgelijke wolken verdampen!

www.kanker.nl/rita1958/blog


 

34 reacties

Jeetje Rita, behoorlijk heftig allemaal. Misschien geneest het mooi de komende 3 maanden. En anders: een partiele blaasverwijdering, ook geen man overboord, als er maar niet wordt uitgezaaid! Dat doen de boeren wel.
wij gaan voor een mooi gnezen volledige blaas.
geniet van de zon!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Oef! Dat zal schrikken zijn geweest, zeg. Blij dat er geen kankercellen zijn gevonden, maar ik hoop wel dat je blaas zich goed gaat herstellen. Laat je maar goed voorlichten over volgende stappen, hoor. Maar eerst de zon in, kan alleen maar goed zijn.
Fijne dag.x
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik drink een glaasje op jouw blaas. Ik wens hem (of haar?) een voorspoedig herstel, en prik jouw lichaam in de zij. Doe je best lichaam! Herstel! Het lichaam kijkt mij fronsend aan. Wat dacht jij dan druiloor. Natuurlijk ga ik herstellen. Ik neem die blaas van Rita onder mijn hoede.
En zo zal geschieden.
Lieve groet, Anne
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
... en de blaas deed wat het lichaam eiste, ze herstelde wonderwel en ze leefden nog lang en gelukkig in perfecte harmonie met elkaar! Jouw aanzet tot een prachtig verhaal zou zomaar eens waarheid kunnen worden lieve Anne en ik neem hier en nu het besluit dat het ook zo gaat gebeuren! Dank je wel en lieve groet terug!







Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Fijn dat er geen nieuwe kankercellen zijn gevonden Rita, dat is toch het allerbelangrijkste. Wat Rot dat je blaas er zo slecht uit ziet, ik hoop voor je dat je blaas nog verder herstelt en er niet verder ingegrepen hoeft te worden. Geniet van dit positieve moment, maar jou kennende zal je dat ook wel doen. Voor op de momenten dat de onzekerheid toeslaat wens ik je veel sterkte. Liefs Mieke
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Rita, ik hoop ook dat je blaas de komende maanden toch nog herstelt en verdere ingrepen niet nodig zullen zijn.
Dikke kus
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Rita, ik kan me alleen maar aansluiten bij bovenstaande reacties. Wat ben jij toch een positief mens! Jij moet toch ook behoorlijke pijnklachten hebben?! Hoe doe jij dat dan, toch zo positief in t leven staan? Ik hoop echt dat je blaas herstelt. Ik vind eigenlijk gewoon dat je er recht op hebt!
Liefs, Maria
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Zo kennen we je Rita. Altijd positief! Wat fijn dat er geen kankercellen zijn aangetroffen. Dat is goed nieuws dat best gevierd mag worden. De komende maanden heeft je blaas de kans om te herstellen. Blijf vertrouwen houden in het herstellend vermogen van je lichaam. Ik ga voor je duimen. Een lieve groet, Jerrel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Maria, het is niet zo moeilijk om positief te blijven als de pijn beperkt blijft tot het plassen en het daardoor mijn verdere functioneren niet belemmerd. Liefs, Rita.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Wat een goed bericht. Geen kankercellen betekent dat de blaas zich kan herstellen. Mijn man neemt op dit moment capsules van de Reishi paddestoelen in. Die helpen de gezonde cellen te herstellen en kapselen de kankercellen in. Dat is een erkent geneesmiddel in Japan en wordt dat standaard aan mensen met kanker die chemotherapie krijgen. Dit voorkomt dat de goede cellen in je lichaam niet zo'n klap krijgen. Het is voor heel veel aandoeningen genezend zoals bv hoge bloeddruk. Misschien een tip om je lichaam extra ondersteuning te geven. Vooralsnog lekker genieten van de zomer. Hoe beter je in je velletje zit hoe positiever dit voor je lichaam is. Ik bewonder je kracht en positieve instelling. Groetjes Agnes
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hey Agnes, wat een goede tip van je! Ik ga meteen googlen, dank je wel en wat geweldig dat je dit wilde delen!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Natuurlijk wil ik dat delen. Op de site www.reishipaddenstoelen.nl staat heel veel informatie in leesbare taal. Je kunt ook Googlen op Ganoderma zo wordt het ook wel genoemd. Als je meer wilt weten hoor ik het wel. Succes Agnes
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je Agnes, ik heb al veel waardevolle informatie gevonden en ik denk dat ik het maar gewoon ga proberen!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Tjonge Rita, kan dit ook nog, een gedeeltelijke blaasverwijdering?
Geen kankercellen, heel erg okee, ben blij voor je.
Wie weet herstelt je blaas wel beter dan de heren medici in schatten.
Beterschap en een dikke knuf

Juffie en haar hubbie
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik ga natuurlijk voor een volledig herstel Juffie! Ik zal de heren medici eens een poepie laten ruiken! Dikke knuffel voor jullie.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Rita. Gefeliciteerd met het goede bericht en veel kracht bij het minder goede deel. Wat een dubbele boodschap inderdaad. Ik voel met je mee alhoewel ik lees dat het er voor jou zwaarder aan toe gaat als bij mij. De pijn bij het plassen is bij mij ook recent veel aanwezig. Ik denk dat mijn blaas ook veel lijdt van die kathether maar voor kankercellen ben ik niet zo bang. Ik hoop dat je zelfhelend vermogen je blaas inderdaad weer kan opkrikken en het slagveld een beetje kan doen verdwijnen. Ook jou doorzettingsvermogen en steeds weer moed en hoop putten uit de pluspunten is roemenswaardig. Geniet zoveel je kunt van de zomer en de vitamines van zon en ontspanning. Morgen mag ik ook gaan laten bekijken of de laatste ingreep met succes was. Houd je op de hoogte. Een dikke knuffel en als ik energie over heb stuur ik je daar wat van Groetjes pech 2008 Anne
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Anne, heel veel dank voor je hartverwarmende reactie. Hoop doet leven en zolang de voorgenomen ingreep niet definitief is vastgesteld blijf ik hopen dat mijn blaas weer hersteld en de ingreep niet nodig is! Ik duim voor je morgen!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Rita, ik hoop dat je blaas de komende ende tijd zal herstellen. Wat fijn dat er geen kankercellen meer zijn. Sterkte!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Rita, yes, wat ben ik blij dat er geen kanker cellen meer zijn aangetroffen. Heel erg balen dat je blaas er minder goed aan toe is maar je lichaam heeft nu de rust ( voorlopig zonder blaasspoeling ) om hopelijk je blaas zelf te herstellen. Liefs , desiree
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Daar vertrouw ik ook maar op Desiree en mocht dat toch niet het geval zijn... Komt tijd, komt raad! Liefs terug!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Wauw, wat een reacties! Allemaal mensen die om je geven.
Geniet van het moment. Je kunt niets veranderen aan de uitslag. Het is zonde van de tijd om je daar druk ovr te maken. Dikke zoen, Ingrid
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ja, lieve Ingrid, ik ervaar het als een warm bad hier en wat fijn dat jij daar ook onderdeel van uit maakt! Dikke kus!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Wat een goed nieuws dat er geen nieuwe kankercellen zijn gevonden! En nu maar duimen dat de blaas zichzelf heel goed gaat herstellen, positief denken draagt hier zeker aan bij, dus het gaat vast lukken! Dikke kus xxx


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Mooi geschreven lieverd en proficiat,...Ja ik heb een kaartje voor je,..:
Vervulling, Overvloed, Tevredenheid, Voldaanheid

De Hemelse Godin glimlacht naar je, erop aandringend om in haar gulle en beeldschone tuin te stappen en te drinken van haar bron van vitaliteit en plezier. Relax, heb plezier en laat de goede tijden beginnen. Het leven is er om van te genieten, niet om te ondergaan. Of het nu een leuke dag op het strand is of een opwindende seksueel spel met je geliefde, de Hemelse Godin herinnert je eraan dat er niets heilig, superieur of rechtvaardig is in het weerstaan van plezier of van het verstoppen van je schoonheid. Ze is in je leven gestapt om het treurige feit te verhelpen dat je de laatste tijd aan weinig dingen plezier beleeft en je verbinding met je schoonheid hebt verloren. Je leven loopt het risico om te zwart/wit met alleen grijstinten te worden, en je mist kleur.

Ze adviseert je zoetjes om je beloningen niet uit te stellen totdat je in de hemel bent, in plaats daarvan moedigt ze je aan om een beetje hemel op Aarde te genieten. Verwen je ziel met lekker eten, goede muziek, goede vrienden en speels plezier. Gebruik haar schittering om je te inspireren om je omgeving te verfraaien. Voeg wat spetters kleur toe aan je beige muren, haal verse bloemen binnen, maak ook jezelf mooi. Probeer een nieuwe haarstijl, doe sexy cologne op, koop nieuwe kleren, met andere woorden, accepteer jezelf als een mooi mens.

Dit is een oogst, een tijd van overvloed en stroming. Deel je schoonheid met anderen. Wees gul, en tob niet over teveel genieten of te ver gaan. Wen maar aan het mooie leven, en zie het als je geboorterecht om mogen te dansen in de Hemelse Godin's tuin. Haar vraag aan jou: "Hoeveel goeds kan je aan?"

Liefs xxx



Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Terry, wat fijn je hier weer even tegen te komen! Wat heb je weer een prachtig kaartje voor me getrokken, ik word er heel erg blij van! Dank je wel lieverd en dikke kus voor jou!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Fijn dit goede bericht maar herkenbaar dat er altijd schaduwrandjes zijn. Jij dealt er goed mee (lees beter dan ik mestal kan met tegenslag): je geniet van de zon en laat de schaduw pas toe als die er is. Inspirend

Groetjes,

DorothƩ
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14