56. Wonderen bestaan echt...

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zo'n ongelooflijk zware week heb gehad, als de afgelopen week.....pffft! Na twee slapeloze nachten gingen we vanmiddag met lood in onze schoenen naar de uroloog voor de uitslag van het weggenomen weefsel. Ik had het allerergste scenario al talloze malen voor ogen gehad en was al min of meer in de veronderstelling dat het niet een kwestie was van of, maar van wanneer mijn blaas verwijderd zou worden...

Natuurlijk liep de beste man weer ver achter op schema en het leek wel eeuwen te duren voor ik mijn naam hoorde. Normaal gesproken geeft hij ons een hand en informeert daarna naar mijn gezondheid, maar dit keer leek hij enorme haast te hebben want nog voor ik had plaats genomen stak hij van wal met de mededeling dat hij een verrassende uitslag van het verwijderde weefsel had en hij lachte daarbij van oor tot oor. Het bleek om ernstig ontstoken weefsel te gaan zonder kwaadaardige cellen.

De patholoog en hij hadden dit op grond van de bevindingen van de urinekweek, absoluut niet verwacht en de enige conclusie die ze beiden konden trekken was dat de BCG spoelingen zo ontzettend goed hun werk hebben verricht dat de kankercellen zijn opgeruimd!!! Met andere woorden; De wekelijkse toediening van de tuberculose bacteriƫn die de aanwezige kankercellen een herkenbaar 'jasje' heeft omgedaan, heeft een ongelooflijk krachtig leger van mijn immuunsysteem op de been gebracht, met volledige uitroeiing als gevolg! JOEHEE!!! En ik maar klagen dat ik zo ontzettend moe was.....geen wonder, er was een ware veldslag gaande!!!

Keerzijde hiervan is dat het leger immuunsoldaten op dit moment kennelijk van geen ophouden weet, want de urine die net voor de operatie was ingeleverd, zat vol met sporen van macrofagen (veelvraten) en leukocyten; het bewijs dat er op dit moment een flinke (chemische) blaasontsteking zit waartegen de macrofagen vol in de aanval zijn geslagen. Rust in de blaas en een spoedige wapenstilstand is nu op dit moment het enige verstandige traject voor de komende drie maanden. De vervolgspoelingen worden dus drie maanden opgeschort en gezien mijn heftige reactie op de BCG schat hij in dat 1 spoeling in de drie maanden zal volstaan.

En ik...ik heb dus zomaar drie maanden 'ziekenhuisvakantie' waarin ik me alleen maar met de training voor de Alpe d'HuZes hoef bezig te houden....ik kan het nog maar nauwelijks bevatten. Er is geen pak van mijn hart gevallen, maar een heus rotsblok en ik zit hier met tranen in mijn ogen van blijdschap dit blog te typen (sorry voor de eventuele taalfouten) en naast die enorme blijdschap voel ik ook diep respect voor het wonder dat zich in mijn lichaam heeft voltrokken. Het krijgen van kanker was een horror dat mijn lichaam heeft laten gebeuren, maar datzelfde lichaam is ook in staat gebleken een heus wonder te laten gebeuren...diep, heel diep respect hiervoor!

En nu....een paar uur verder, ben ik zo blij als een kind dat weer vol vertrouwen verder kan gaan, een kind dat vol verwondering naar diezelfde wereld kijkt en veel belangrijker.... een kind dat weer in wonderen gelooft....!

www.kanker.nl/rita1958/blog


P.S. voor de geinteresseerden; een filmpje over de soldaat in aktie...

36 reacties

O, wat GEWELDIG !!! GEFELICITEERD !!! WONDEREN GEBEUREN NOG STEEDS !!! FEEST !!!!
Wat ben ik blij voor je. Gaan we een actie bij je kapper zetten voor de Alp d'Huzes??? Een datum prikken??
dikke kus, Doortje
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Geweldig nieuws Rita, ben zo blij voor je! Superdupper. Nou meis, geniet van 3 maanden "vakantie" en van alle voorbereidingen voor je tocht over de Alpe d'Huzes!! Hele hele dikke knuffel xxx
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dat genieten ga ik zeker doen Kiki, dubbel genieten nu en die Alpe d'HuZes..... is volgens mij een makkie na de afgelopen drie maanden! Dikke knuffel en bedankt voor al je steun!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
9 februari 2016 om 19.13
Lieverd, wat een GEWELDIG MOOI BERICHT!!! Wat ben ik blij met je en voor je!! Een geweldige opsteker! Nu kun je je volop voorbereiden voor de Alpe d'Huzes.
Ga maar volop feesten met je dierbaren.
Dikke kus van mij, Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je Gerdine, ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten denk ik. Vannacht lig ik waarschijnlijk weer wakker, maar nu van blijdschap! Dikke kus en jij ook ontzettend bedankt voor je steun!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Geweldig Rita, wat een goed, geweldig, tof nieuws. Geniet er van, ga het uitbundig vieren en succes met trainen voor Alpe d'HuZes. Liefs Mieke
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je lieve Ingrid en oh wat wens ik jou zo intens diep een zelfde soort wonder toe, had ik maar een toferstafje.....
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Gaat zeker lukken met dat vieren en trainen Mieke en ik hoop en wens dat jij dat ook weer snel een feestje kan vieren.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hiep, hiep hoera voor Rita en haar geweldige lijf ;) Normaal zal ik het volgende nooit zeggen, maar ik hoop dat je vannacht veel wakker wordt met iedere keer een geluksgevoel en een big smile. Laat de wereld maar komen, want Rita is er klaar voor! Ik ben echt super blij voor jou!!!! Heel veel liefs van mij, en voor ik mijn zin afschrijf............................................................................proost ik met jou. Feest, feest, feest en dit keer zeg ik..........zet hem op met...................................FEESTEN!!!!!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik was al superblij, maar jouw reactie maakt me super, super, superblij! Thank's en Proost!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Wauw Rita, jij zit vol met verrassingen! Wat ben ik blij voor jou! Wat een wending. Echt super! Geniet ervan, je hebt het meer dan verdiend!!!
Liefs Maria
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Top zeg! Je reageert er even sterk op als ik. Voor mij betekende dat na de eerste cyclus van zes spoelingen een onderhoudscyclus van drie die steeds heviger ontstekingsklachten gaf. De daarop volgende cyclus kon ik maar twee spoelingen krijgen. Daarna ging het niet meer. Omdat de BCG op was, en later omdat door de ontstekingsreacties de katheter niet ingebracht kon worden en bleef steken in de blaashals. Sindsdien sta ik alleen nog maar onder controle (afwachtend beleid) en bleek ik dinsdagochtend nog steeds schoon, en dat nadat ik sinds eind 2013 geen spoelingen meer heb gehad!). Probeer de spoelingen dus vol te houden! Liefs, Herman
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je Maria, van deze onverwachte verrassing ga ik zeker drie maanden lang ongestoord genieten!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Herman, allereerst van harte gefeliciteerd met jouw goede uitslag! Dat moet ook voor jou een pak van je hart zijn! De heftige reacties op de BCG hebben we gemeen en nu maar hopen en vertrouwen dat ik voor de toekomst jouw voorbeeld mag blijven volgen! Ik ga ervoor!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Super!! Ook die ziekenhuisvakantie, dat is lekker! Wat fijn als het beter gaat dan verwacht. Pak er nog een paar, zodat die macrofagen en leukocyten ook mee gaan feesten en de rust kan terugkeren...

Hartelijke groet,

Wim
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
...hik, hik, zo te voelen wordt er nog flink gefeest daarbinnen en zal het wel even duren voor de rust is teruggekeerd! Dank voor je reactie en hartelijke groet terug!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Oh Rita, wat geweldig! Ik dans zelfs even met je mee! Geniet ervan ! Het is je zo gegund, liefs en dikke knuffel
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Gefeliciteerd met de uitslag. Fijn he zo ziekenhuisvakantie. Lekker je lijf laten bijkomen. Bedankt voor je uitgebreide beschrijving van je wederwaardigheden. Daarmee kan ik dingen van mijnpartner begrijpen.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Wat een GEWELDIG nieuws! Heel blij voor jou! Wat heeft je lichaam dit goed gedaan zeg! Fijn, dat je nu even je zinnen kunt verzetten. Een hele opluchting!!!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Sabine, het geweldige nieuws dringt nog niet volledig tot me door, maar het ontzag voor wat mijn lichaam heeft gedaan is gigantisch! En nu weer als een speer verder met LEVEN!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
HOEHOEOEOEOE SUPERGOED NIEUWS
GEFELICITEERD RITA
Ik ben zo blij voor je.

Ik heb een tijd geleden, toen het er minder goed leek uit te zien, ook al fantasiƫn over blaasverwijdering etc bij manlief en bad voor een wonder, het wonder dat er niets zit....momenteel zit er ook niets. Wonderen bestaan Rita!!!

Veel liefs van Juffie en haar hubbie
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je Juffie! GEWELDIG dat jullie dezelfde ervaring hebben! Alle liefs voor jullie!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hey feestbeessie šŸ˜…
Wordt zo vrolijk van deze pagina welke ik nu op mijn tablet heb staan. En al die reactie's. Waar is de tovenaar vh wonder? Dat ben JIJ. JIJ krachtige vrouw! Met al je positiviteit..... tovert ook een lach op t gezicht van anderen. Je bent een topper! Lekker genieten de komende maanden.
Dikke knuffff.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Rita.
.........zo wat een super goed nieuws......wie in wonderen blijft geloven.......
Wat zul jij gefeest en gevierd hebben........hoe mooi kan het zijn.
Blijf vooral nagenieten.....heeeuuullll lang......en tot op de Berg.

lieve groet Corrie
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Lieve Corrie, Ik mag dan opnieuw in wonderen geloven....ik kan ze helaas niet weggeven. Was het maar waar...zucht! Ik zou er graag de rest van mijn leven aan besteden om aan jou en nog talloze anderen deze wonderen uit te delen! Tot op de berg lieverd.


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Oh Rita wat fijn! Lekker genieten nu van het leven en goed uitrusten van alles.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dank je lieve Ster! Als ik naar jouw situatie kijk, voel ik me aan de ene kant zo'n super bevoorrecht mens, maar aan de andere kant ook zo bezwaard dat het helaas niet voor jou geldt! Lastig deze dubbele lading van blijdschap! Jij heel veel sterkte en kracht en een dikke knuffel!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ik zei het toch: denk aan de broodjes kaas! Dit is nog veel beter! Ik ben blij voor je en ik voel je opluchting mee. Krijg er gewoon tranen van in mijn ogen. Geweldig! Leve de macrofagen!!!!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Je had een vooruitziende blik Patricia, voortaan ga ik eerst jou raadplegen voor ik me zorgen ga maken! Goed legertje macro's, die houd ik binnen!
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14