Niet alles is wat het lijkt

Sinds ruim 1 jaar heb ik pijn in mijn linker pols. Eerst maar naar de huisarts. Gezien mijn medische achtergrond verwees zij mij door naar de orthopedie. 
Bij de orthopedie, waar ik al ruim 25 jaar kom, werd een röntgenfoto gemaakt. Daar kwam niets bijzonders uit. 
Ik verwijs je door naar de neuroloog want ik vind jouw klachten passen bij een Carpaal Tunnelsyndroom. Oké, maar de neuroloog dan maar. Inmiddels zijn we 3 maanden verder. Het is nu juli 2019.
De neuroloog doet allerlei testen, onderzoeken en een echo en komt uit op de volgende diagnose; Atypisch Carpaal Tunnelsyndroom. Natuurlijk.... heb ik weer. Atypisch! Behandeling bestaat uit een cortisone spuit in de pols. Deze wordt gelijk gezet. Ruim 4 maanden heb ik geen pijn aan de pols. Helaas komt dan de pijn in alle hevigheid terug. Opnieuw contact gelegd met de neuroloog en deze besluit samen met mij om nog een spuit te zetten. 
Deze keer is het na slecht 3 weken al weer mis. Grrr..... wat nu? 
De neuroloog verwijst mij terug naar de orthopedie?? Ze zien me aankomen daar...... de orthopedie is het niet eens met de verwijzing en verwijst mij nu door naar de plastische chirurgie. Inmiddels zitten we in maart 2020. Dat de Corona nu uitbreekt helpt ook niet mee.  Uiteindelijk heb ik in juni een telefonisch consult met de plastisch chirurg. Een vlot gesprek moet ik zeggen...... vraag van de arts aan mij: Doet je pols pijn als jij je mobiele telefoon vasthoudt?  Euh.... ja 🤨 Nou, dan weet ik wat u heeft! U heeft atrose.... en dat kunt u aan de hand van slechts 1 vraag vaststellen, vraag ik?  Ja zeker.... ik ga u doorverwijzen naar de Kinos. De handen expert clinic in Nijmegen. Heb je bijgehouden hoeveel verwijzingen we nu verder zijn 😉.... maar we zijn er nog niet. 
Kon daar gelukkig snel terecht. Volgend de plastisch chirurg heeft u atrose. U krijgt daarvoor fysio- en ergotherapie. En om de pols te ontzien krijgt u een brace. Nou moet ik zeggen dat ik uiterst prettig geholpen werd en er weer vertrouwen in kreeg. De specialist bevestigde de diagnose atrose wat volgens haar zonder röntgenfoto goed te stellen was. Oké.....
Na 8 weken therapie helaas geen verbetering. Terug naar de plastisch chirurg. De assistent van de chirurg hoort mijn verhaal aan en overlegt met de chirurg.  Besloten wordt om de therapie met nog 3 maanden te verlengen. Terug naar de Kinos.  Zij zijn het op hun beurt niet eens met deze beslissing. In onderling overleg besluiten we nog 3 weken therapie te proberen in combinatie met een nieuwe brace. Ook dit bracht niets goeds dus weer terug naar de plastisch chirurg. Krijg er het heen en weer van 😉 Daar zit ik nu op te wachten. Intussen heb ben ik eet via een lotgenotencontact groep achter gekomen dat er een verband zou kunnen zijn tussen kinderkanker en de atrose. 

Ik besluit mijn arts van de LATER poli een mail te sturen met mijn verhaal. Binnen 1 dag krijg ik de reactie dat zij mijn verhaal gaat voorleggen aan het LATER team deze week. Mooi! Volgende week het vervolg....... ik ben benieuwd 🍀