Blij of boos zijn ?

Lachen of boos? 
Ik weet niet zo goed wat ik met mijn emoties aan moet. Vandaag de uitslag van de MRI scan van mijn pols en hand. Eerst het goede nieuws. Het is GEEN KANKER.....yes.... maar er volgen toch 2 operaties. 
Operatie 1 is om een beknelling van de zenuw in de binnenzijde van mijn elleboog te verhelpen. Om het carpaal Tunnelsyndroom in mijn pols te verhelpen en om de zenuwpijn in mijn ringvinger op te lossen. 
Daarna.... als ik van de 1e operatie herstelt ben volgt de 2e operatie. 
Het bot aan de pinkzijde van mijn pols is te lang. Daar wordt een stukje bot vanaf gehaald. Daarnaast is het gewricht van mijn duim versleten. De arts vertelt mij bij de controle na de eerste operatie waar hij daaraan kan gaan doen.....
Het is zo tegenstrijdig..... geen kanker maar wel geopereerd worden. Ik ben de laatste jaren zo vaak geopereerd ivm kanker dat ik nu zo iets heb van.....oh ja, ik kan natuurlijk ook iets anders mankeren.....pffff..... vind het helemaal niets. Ik kan hier niets mee.....snappen jullie er nog iets van? Misschien hoef ik er niets van te snappen.... dus ik haal mijn schouders op en onderga wat gaat komen. Komt vast goed met mij 😉

4 reacties

Hallo Bianca! Ja, ik zou zeggen, geen kanker is altijd beter dan wel kanker. Maar er zijn ook andere vervelende dingen. En dat gevoel dat je je na een uitslag helemaal niet kunt verheugen komt me bekend voor, moe en emotioneel uitgeput, dat zijn gevoelens die ik ken, een kater hoewel de uitslag goed is. Die operaties lijken me ook geen kattenpis. Misschien hoeft het niet direct, dat je even bij kunt Komen?

Maar als ik jouw biografie zo lees denk ik: dat komt wel goed met jou!

Heel veel lieve groetjes Loes

Laatst bewerkt: 19/11/2020 - 22:23

Hallo Loes,

Bedankt voor je lieve bericht. Ik vind het zo raar dat ik mezelf dan zo voel. Fijn dat dit herkenbaar is. Ik ben ok gewoon emotioneel uitgeput. Zoveel ziekenhuis is erg vermoeiend. Ook al is geen kanker. Het komt ook wel weer allemaal goed.

Lieve groetjes Bianca 🍀

Laatst bewerkt: 20/11/2020 - 18:24

Hallo Bianca,

het is ook niet niks allemaal. Je zou er wat voor geven om eens even - een jaartje of zo? - géén spannende, belastende ziekenhuisafspraken in de agenda te hebben. Kennelijk is die time-out op dit moment niet mogelijk. En ondertussen laat je incasseringsvermogen het even afweten. Heel begrijpelijk! Hoe is het nu, een week later? Is het al een beetje gezakt? Zorg goed voor jezelf in de tussentijd en op een gegeven moment ga je je verheugen op wat het op gaat leveren, die operaties maar dat is er nu natuurlijk nog niet. En super ongemakkelijk dat je vlak na zo'n operatie ook moet revalideren, ff niks kan. Is het aan dezelfde arm, de elleboog en de hand? Zorg dat je alle hulp die er is gaat inschakelen in die revalidatieperiode. En waar verwen jij jezelf mee?

Veel sterkte, groet! Djuna

Laatst bewerkt: 25/11/2020 - 19:40

Hallo Djuna,

Het is al wat meer geland. Wat ik zwaar vind is het feit dat er na de 1e operatie nog een 2e volgt. En deze vergt veel revalidatie. Alles aan dezelfde arm.  Links.  En als dit dan allemaal achter de rug is volgt de volgende operatie aan mijn rechterhand. De pees van mijn middelvinger ligt los en die moet gefixeerd worden. Het einde is nog lang niet in zicht. En ik weet dat ik hier weer goed doorheen ga komen. Dus...... ik ga er stap voor stap doorheen. 

Bedankt voor je berichtje. Groetjes Bianca 

Laatst bewerkt: 27/11/2020 - 11:03