Over mij

Hallo, ik ben Lisette, ben 51 jaar en woon met manlief en poes in een leuk huis in een voor randstadbegrippen groene buurt. In November 2022 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Vanaf dat moment lijkt het alsof ik in een slechte Netflix serie terecht ben gekomen onder de naam “Alice in Kankerland”. Down the rabbithole, weg van de “normale mensenwereld”, rechtstreeks in het land van de zieken, specialisten en patienten met in de schemer het gevaar op de loer dat “de dood” heet. Beng!

Inmiddels zit ik in mijn 2de chemokuur ( jan 2023) en heb ik sterk de behoefte om mijn verhaal via deze blog te delen. Deels omdat ik inmiddels merk dat kankerpatient zijn een fulltime job is waar je een volledige studie voor kunt opzetten aangezien er zoveel “weetjes” en technische termen in een sneltreinvaart langs komen. Anderszijds ook om alle gevoelens van angst, verdriet, eenzaamheid, boosheid die door mijn systeem denderen een plekje te kunnen geven. Het voelt alsof er een Waterval van emoties die jarenlang zich verborgen hebben gehouden in een paar maanden tijd zich de diepte in stort en eindelijk uit mijn lijf wilt komen.

Deze blog is daarom vooral bedoeld om te delen met mensen die net als ik ook aan het begin staan van zo’n lang en zwaar traject om borstkanker te bestrijden. Die  ook op zoek zijn naar informatie en worstelen met vragen. Tevens hoop ik ook dat mensen die deze intensieve en (in mijn ogen) ook verwondelijke en moedige reis hebben afgelegd hun ervaringen met me willen delen.