27 mei 2019, het familiegesprek

Vandaag was het dan zo ver.. het familiegesprek. Vorige punctie was mislukt dus afgelopen donderdag opnieuw geprikt en vandaag de uitslag.. 

“we hebben kwaadaardige cellen gevonden” ... dat is dus niet wat we wilde horen. We waren er al bang voor en eigenlijk wisten we het al, maar verdorie wat komt het hard aan.

de enige te bespreken optie is een operatie.. “Normaal” is dat een goede optie. Lymfeklier eruit en klaar.. maar nee, dit ligt ingewikkelder. De tumor zit aan het strottenhoofd vast, dus bij eventuele operatie, moet  haar hele strottenhoofd verwijderd worden. 

Deze operatie is voor haar op dit moment niet nodig gezien haar conditie. Ze weegt 41,3kg, zit aan de sondevoeding en kan net zelfstandig staan en lopen. De arts weet eigenlijk zeker dat ze op dit moment er alleen maar op achteruit gaat aangezien het een vrij heftige operatie is.. zelf zegt ze: opereer me maar.. 

de vooruitzichten zonder operatie zijn helaas ook niet zo rooskleurig. Hij gaf aan dat we niet in jaren moesten denken, maar in maanden.. Maar ja, 12 maanden is ook een jaar.. 

maandag moeten we terug en hopelijk horen we dan iets meer, is de operatie nou wel of niet een optie?

6 reacties

Het is heel zwaar wat jullie meemaken. Ik hoop dat je moeder toch wat kan aansterken en nog geopereerd kan worden. Want in maanden denken, pfff! Dat is wel een keiharde boodschap.

Veel sterkte voor je moeder en voor jullie allemaal,

Hanneke

Laatst bewerkt: 28/05/2019 - 10:46

Nou, wat heftig. Ik kom niet verder dan jullie allemaal heel veel kracht en sterkte toe te wensen!

Laatst bewerkt: 28/05/2019 - 10:55

hallo lotteh

Wat een heftig nieuws  heel veel sterkte toegewenst  .

lieve groetjes Fien

Laatst bewerkt: 31/05/2019 - 15:21