Het gaat bijzonder goed.

Gisteren mijn vierde chemo gehad. Inmiddels is de psa-waarde teruggegaan naar 50 (deze is 5000 geweest, met 'n gleason waarde van 9). Voel weer de gebruikelijke bijwerkingen van de chemo, maar ik weet waarvoor ik het doe. Inmiddels werkt de hormoontherapie zodanig dat ik me bijna niet meer hoef te scheren. Dit hormoonpreparaat is in mei in de buik gespoten en daarna (begin juni) is de chemo-therapie ingezet. Het blijft moeilijk om alles te overzien maar zoals ik al eerder noemde: ik heb niet te klagen.

3 reacties

Hallo,

Ik ben van het zelfde laken en pak. Allen mijn kanker ook gleason 9 startte met een psa  van 6. En dat maakt het een smerige jongen.  PSA loopt nu snel op naar 60. Pet scan gehad en waarschijnlijk ook een start met Chemo binnenkort. U schreef over de gebruikelijke gevoelens bij chemo. Welke zijn dat.
Het beste,

Schelte de Jong
Laatst bewerkt: 06/08/2017 - 11:44

Dag Schelte,

Het lijkt alsof je went aan de bijwerkingen. Bij de eerste chemo was ik behoorlijk misselijk, maar heb er daarna geen last meer van gehad. Ik heb het gevoel dat de bijwerkingen bij de chemo's zich opbouwen. Op dit moment heb ik veel last van droge ogen. Echter dit wordt weer teniet gedaan door overdreven tranen, waardoor het lijkt alsof je de hele dag aan het huilen ben. Tintelingen aan vingertoppen en onder de voeten komen nu ook opzetten. Echter het meeste last heb ik van mijn conditie. Ik probeer elke morgen op de hometrainer te fietsen, maar hou dit slechts 'n kleine 20 minuten vol. Ook bij het wandelen houd ik het slechts 20 minuten vol. Soms ben ik duizelig, waardoor het verstandiger is geen auto meer te rijden. Ruim anderhalve week na de chemo heb ik 'n metaalsmaak in de mond, zelfs water smaakt niet. Ik zorg er wel voor dat ik blijf eten en wat eigenlijk niet de bedoeling was, ik ben 4 kilo aangekomen. Dit komt vooral door het minder bewegen.
Het is moeilijk aan te geven welke kuur voor welke bijwerkingen verantwoordelijk zijn, het hormoonpreparaat in de buik of de chemo. In de lectuur is hier veel over terug te vinden, maar het is weer voor elke patiƫnt anders. Zoals ik eens eerder gezegd heb, je weet waarvoor je het doet en ik probeer, met het nodige relativeringsvermogen, er het beste van te maken.
Sterkte met je chemo-kuren.

Laatst bewerkt: 27/09/2018 - 15:11
Mooi dat het  de goede kant uit gaat. Gelukkig reageer je nog op de hormoonkuur. Dit is bij mij niet meer het geval. Ik heb nu nog wel  een kuur lucrine. Dat zorgt dat ik af en toe enorm kan zweten. Donderdag hoor ik wat het beste is in  mijn geval . Dan zijn weer wat onderzoeken  afgesloten.  Het plan is een 10 kuren doxcatel.

Sterkte er mee,

Groet,

Schelte
Laatst bewerkt: 27/08/2017 - 07:49