Transformatie 🦋: wie ben ik ten diepste?

Transformatie 🦋: wie ben ik ten diepste? 

De diagnose borstkanker juli 2021 vormde het startpunt van mijn innerlijke ontdekkingsreis … met hoogte- en dieptepunten.

Er waren momenten dat ik niet verder dacht te kunnen, niet meer verder wilde. Weg was de verbinding met mezelf en de wereld om mij heen. Ik voelde me zo intens alleen. Mijn lijf had me verraden. Uitzaaiingen😥. In de rouw om mijn vriend die we verloren aan slokdarmkanker. Corona kwam erbij. Ik raakte depressief. Alle hoop leek vervlogen. Ik veroordeelde mezelf hierom.

“That’s when the light cracks in”…

De reis van ziek zijn en herstel was transformerend. Ik verloor mijn zekerheden en moest een nieuw kompas 🧭 uitvinden. Babystapjes, maar elk stapje was essentieel. Ik kon niet anders dan me #overgeven aan de wijsheid van mijn lijf. 

IK ben NIET meer wie ik WAS, maar meer dan ooit MEZELF. 

Mijn nieuw gevormde kompas is gebaseerd op vertrouwen, hoop en verbinding; compassie🪷. 

Wow, wat ben ik onder de indruk van de kracht van mijn systeem. Zoals de 🪷 Lotusbloem die in vertrouwen door de modder heen de weg naar het licht weet te vinden. 

En nu? dankbaar dat ik weer mag leven ipv overleven. Mijn kinderen mogen zien opgroeien. Er weer zijn als therapeut🙏. Een maand na de chemotherapie ben ik begonnen met reïntegreren! Dankbaar dat ik toch in eigen functie mag reïntegreren. 
🙏Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg.

Even kwam spoor 2 ter sprake😳😬…hoe dan?! Ik ben nog maar net begonnen en dan zou ik me moeten oriënteren op ander werk? Onmenselijk.

In december mag ik lotgenoten ontmoeten bij een samenkomst vanuit Stichting kanker.nl 🌞. Hiermee rond ik een zware periode af en vier ik mijn LEVEN❤️. Dan start ook de revalidatie. 

Mijn reis op aarde is een avontuur met onbekende bestemming. Ik teken voor elke dag die ik er mag zijn! Carpe diem. Wat het leven mij verder ook brengt, mijn thuis zit sterk verankerd in mezelf. 

Lief netwerk, ik wens elk van jullie geloof, hoop en liefde💞.

VOOR ALTIJD. 

Liefs Berit

10 reacties

Geen woorden voor, wat mooi! Zoveel bewondering voor jou, hoe jij al vele obstakels en tegenslagen hebt overwonnen! 

"Mijn reis op aarde is een avontuur met onbekende bestemming....mijn thuis zit sterk verankerd in mij"  Daar ga ik elke dag aan denken. 

Dank je wel lieve Berit!

Laatst bewerkt: 30/11/2022 - 08:35

Dank je wel lieve Wendy, zo dankbaar dat we elkaar mochten ONT-MOETEN. Elkaar mogen inspireren💞. Uiteindelijk gaan we er zelf doorheen, maar we hoeven het niet alleen te dragen. Heel veel sterkte lieverd met jouw mama. Knuffel 

Laatst bewerkt: 01/12/2022 - 09:35

Lieve Berit 

Wat een prachtig blog en evenzo prachtige reis heb jij doorstaan ,ik lees een mooie krachtige vrouw die nu pas goed zichzelf gevonden heeft en als een bloem of lotus zo je wilt open gaat en haar weg vind in dit leven ,

Dikke knuff liefs hes🥰❤️

Laatst bewerkt: 01/12/2022 - 12:13

En JIJ bent een van die prachtige lieve zielen die op mijn levensweg zijn gekomen, hoe dankbaar ben ik daarvoor!💞Hele warme knuffel voor jou lieve Hes🪷🐬

Laatst bewerkt: 02/12/2022 - 19:35

Ach wat lief en zo wederzijds ook ik ben daar dankbaar voor 💕💕

Laatst bewerkt: 02/12/2022 - 21:22