In liefdevolle lotsverbondenheid 🙏❤️

Ik ben zo dankbaar!

Vandaag mocht ik zoveel lieve lotgenoten ❤️ontmoeten. Dappere vrouwen en 1 man, verbonden door eenzelfde lot: getroffen door kanker.
 

De ziekte die toeslaat zonder dat je er erg in had; die je basis doet schudden als een aardbeving. Waarbij je met vallen en weer opstaan probeert jezelf weer uit te vinden. Een nieuw kompas te vinden voor het leven. Je verhouden tot je eigen sterfelijkheid of die van een dierbare. Afscheid nemen van toekomstdromen die voor sommigen niet meer uit gaan komen. 

Of je wilt of niet, ongevraagd komen we in de rollercoaster van overleven. Nooit eerder voelde ik zo intens mijn leefhonger! Niet eerder was ik zo ziek. Zo boos, machteloos, verdrietig, bang. Ik vertrouw mijn lichaam niet meer, ik wil nog lang in leven blijven!


Dit ziekteproces brengt me ook bij mijn kracht. Veer-kracht. Bij een intense dankbaarheid voor zoveel! Voor een stukje herwonnen gezondheid, de fantastische zorg die ik mag ontvangen. Bovenal ben ik dankbaar voor de liefde die ik mag ontvangen. Zomaar. Ik mag leren mild te zijn voor mezelf. Compassie. Oefenen met herwinnen van vertrouwen in mijn lijf. Geduld Berit, babystapjes remember?!

En hopelijk ben ik een betere therapeut als ik strakjes weer ga werken. Nog de laatste maanden van chemotherapie en dan…ik kan niet wachten!

Elke dag nu voelt als een cadeautje; that’s why they call it the present.  Een vogel, een bloem, kunnen lopen, drinken, een lieve blik of gebaar van een medemens. 

Ik ben diep diep ontroerd door de kracht en moed van de lieve lotgenoten die ik vandaag mocht ontmoeten. 

Kanker kan ons veel afnemen, maar nooit zal het winnen van de LIEFDE. We stonden samen stil bij het zo verdrietige overlijden van Hanneke. Ze zal zo gemist worden, zo’n bijzonder mooi lief krachtig mens❤️. 
Wat ik vorig jaar mocht ervaren, toen een heel dierbare vriend overleed aan slokdarmkanker: hij zit voor altijd in mijn hart, samen houden we hem levend in herinnering. Zo zal Hanneke voortbestaan in zovele harten die ze heeft aangeraakt🙏

dank jullie wel lieve lotgenoten, voor het warme bad van vanmiddag. 
 

namasté, Berit

 

23 reacties

Lieve Berit. Wat ben jij een KANJER. Dankbaar dat ik jou vanmiddag in het echt heb mogen ontmoeten. Liefs Dasje.

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 22:37

Zo zo wederzijds lieve Dasje❤️🌞🦋! Ik brand een kaarsje voor jullie en speciaal voor Hanneke🙏🕯. 

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 22:41

Lieve Berit 

Je blog laat me huilen ,ik ben dankbaar dat ik jou en natuurlijk ook jullie allemaal eens mocht zien ,dat voelt heel speciaal voor mij ,

Liefs en dikke knuff hes❤️

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 22:41

Ach lieve Hes, hoe bijzonder hè, van ziel tot ziel. Ik voel je knuffel nog🙏. Alle liefs voor jou en jouw dierbare levensmaatje❤️. Heel bijzonder hoe jij er voor zoveel mensen bent. 

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 22:43

Wat heb je dat weer mooi geschreven! Jammer dat ik er niet bij kon zijn ivm afspraken in het ziekenhuis. Fijn dat het voor jou en alle anderen zo goed was om elkaar te ontmoeten! Wat bijzonder hè dat deze ziekte ook je kijk op het leven veranderd; dat je je nog meer bewust wordt wat er is. Voor mij is het ook zo dat je de wereld veel meer helder ziet; wat kleine dingen leken zijn nu ook veel groter en briljanter. Een zonnestraal op een druppel water; een vlinder die op mijn been land; de geluidjes van mijn pasgeboren kleindochter…. Zo intens dankbaar voor de zintuigen die compleet open staan. Dankbaar voor de aandacht die elke ander voor mij heeft. Dankjewel lieve Berit dat jij je verhalen met ons deelt, ook al heb ik je nog nooit ontmoet, het gevoel van verbondenheid is er. Fijne dag! 🙏

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 08:41

Lieve Car, wat omschrijf je je gevoel prachtig. De 🦋 vlindereen zonnestraal 🌞. Heel bijzonder inderdaad, een diep gevoel van verbondenheid te mogen ervaren🙏❤️. Wij gaan elkaar zeker ontmoeten!

warme groet, Berit

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 12:15

Lieve Berit ,

Ik ben diep, diep ontroerd door jouw mooie blog. Het brengt meer orde in mijn gedachten, gevoelens waar ik eerder geen woorden voor had, herken ik in jouw woorden. Zo, zo dankbaar daarvoor! 

Liefs Wendy 

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 08:47

Lieve Wendy, dankzij jou kon ik er gisteren bij zijn. Je bent er zo voor mij. Zoals laatst toen ik zo zo ziek naar het ziekenhuis moest; jij bracht mij er naar toe. Intens dankbaar!!! ❤️

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 10:35

Wat een prachtig mooi blog lieve Berit, zo fijn dat ik je gisteren mocht ontmoeten ! X

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 09:48

En dat gevoel is zo wederzijds lieve Yuki🤗. Dat geeft mij ook zoveel vertrouwen terug🙏❤️. Hopelijk mogen we nog meer fijne ervaringen meemaken samen.

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 10:37

Fijn dat we wat voor jou konden betekenen, jij laat ons zien hoe krachtig een mens kan zijn.

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 10:23

Gek hè lieve Zweef, dat ik mezelf nog zo vaak niet als krachtig kan zien. Dus dank je wel voor je lieve woorden!🙏🦋🌞

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 10:38

Het was fijn, lieve Berit, om jou te ontmoeten gisteren. En die veerkracht, die uit je blog spreekt: daar kan geen paardenkracht tegenop!

 Liefs, Margriet 

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 13:53

Zo lief van jou Margriet🥰🙏🌞, dank je wel! De kracht van liefde🙏🦋🐬

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 15:07

💕

Jammer dat ik er niet bij kon zijn gister. Zeker nu ik al jullie berichtjes lees en jouw mooie blog.

Ik heb ook heel veel gehad aan het lotgenotencontact, dus snap helemaal wat je voelt.

Lieve Berit, mooi mens💕

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 19:43

Lieve Es, wat fijn jouw warme woorden. Ja wij voelden ook instant een diepe herkenning en verbinding hé. Hoe prachtig. Intens dankbaar ben ik daarvoor. Het samen zijn en delen van lief en leed is zo’n krachtig medicijn voor mijn hart en ziel.  Ik hoop dat we elkaar ook eens echt in de ogen kunnen kijken en dan krijg je een dikke 🫂 knuffel 😘🐬, liefs Berit

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 20:13