7 februari 2019

Weer een stap verder! Afgelopen woensdag zijn er 3 lymfklieren weggehaald. Eigenlijk zou het er maar 1 zijn maar die andere twee waren ook nodig om weg te halen. Voor mij geen probleem, liever nu in een keer ietsje meer weggehaald dan misschien binnenkort toch nog een keer. Tenslotte heeft iedereen er zo'n 20-25 per oksel; 3 minder moet dus goed op te vangen zijn door de rest. Dat uiteindelijk alle andere klieren er ook uit moeten, kan overigens zo maar  zijn, als er uiteindelijk meer dan 10% nog actieve tumorcellen in de 3 weggehaalde klieren zitten maar ik heb goede hoop gezien mijn bloedwaarden. Positief blijven!

Zo relaxt als ik de narcose in ging, kwam ik er ook weer uit. Gewoon een gesprekje over golf met de chirurg en anesthesist en met die droom werd ik ook weer wakker. Geen misselijkheid of veel pijn. Operatie ook zonder complicaties verlopen dus begin van de avond was ik weer thuis. Lekker aan tafel met de meiden die heerlijk hadden gekookt. Totaal niet het gevoel alsof ik geopereerd was en het smaakte ook voortreffelijk. Maar deze dagen toch extra rustig aan doen voor goed herstel en morgen weer extra controles van bloedwaarden: mijn nierfunctie is zeker nog niet optimaal maar ik reageer goed op de Prednison dus wellicht ook al weer snel afbouwen.

Afwachten maar voor ongeveer 7 werkdagen wat de kweek gaat uitwijzen. Stap voor stap herstellen. Mijn lijf maar ook in mijn hoofd goed alles op een rijtje houden, dat is net zo belangrijk!

3 reacties

Je kunt er veel missen bij mij zijn er 20 weggehaald 2 zenuwen doorgesneden  geen problemen . ! hopelijk bij jou ook.  Succes  op het goede verloop ervan gewenst !

Laatst bewerkt: 07/02/2019 - 15:24

Bij mij zijn alle lymfeklieren uit mijn oksel gehaald en het waren er maar 8! Hierdoor kon ik helaas ook niet meedoen met de MIND-DC studie in Nijmegen. Volgens de chirurg zijn echte alle lymfeklieren uit mijn oksel verwijderd en de patholoog heeft er ook nog voor een tweede keer naar gekeken omdat je er minimaal 10 nodig had om met het onderzoek mee te doen. Wel erg weinig dus. Geen idee hoe dat komt. Ik heb in ieder geval geen complicaties gehad na de operatie. Wel zijn er nu, precies een jaar later, uitzaaiiingen ontdekt in mijn maag, longen en een onderhuids melanoom in mijn zij. Hopelijk kan ik snel starten met de therapie. Ik wens in ieder geval heel veel geluk en beterschap want een melanoom is en blijft heel onvoorspelbaar.

groetjes Yolanda

Laatst bewerkt: 11/02/2019 - 13:45

Dank voor je reactie hierboven, ik ga toch eens verder kijken hoe het nu daadwerkelijk zit met aantal lymfklieren in mijn oksel. Wat een enorm vervelend bericht voor jou dat het is uitgezaaid verder, heel veel sterkte met het komende behandeltraject.  Groetjes, Erka

Laatst bewerkt: 12/02/2019 - 09:25