Een sprankje hoop❤️

Op 23 december j.l. Presenteerde Astrid Joosten Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht 2022 op NPO 2.

Hierin was te gast Marcel Levi. Ik ben een groot Fan van Marcel Levi en vindt het dan ook een gemiste kans dat hij niet in ons huidige kabinet mocht deelnemen maar dat er voor een kandidaat van D66 werd gekozen. Afijn dat terzijde!

Wat Marcel Levi in deze uitzending te vertellen had was o.a. de uitvinding van een minuscuul klein cameraatje die je als capsule door kan slikken waardoor kinderlijk eenvoudig je hele darmstelsel onderzocht kan worden! Wow, wat een vooruitgang weg met die vervelende nare darmonderzoeken.

Maar wat misschien nog wel meer revolutionair is, is de Crispr-cas uitvinding. Waarmee ze een nauwkeurige aanpassing van het DNA kunnen maken. Dit is in “Jip en Janneke taal” het corrigeren (heel maken herstellen) van het DNA lees Mutaties! Dit kan voor vele kanker soorten de sleutel zijn! En geeft de burger moed…

Het loont dan ook zeker de moeite om deze prachtige uitzending terug te kijken wanneer u in de gelegenheid bent…..!

Nu ben ik misschien wel een vreemde eend in de bijt. En ben inmiddels 58jaar. Maar ik was een jonge vrouw toen ik me op mijn 26 jaar liet omscholen naar een technische beroep in de informatica. (Kent u de posters nog een slimme meid is op haar toekomst voorbereid). De aanmoediging voor vrouwen om béta vakken te kiezen.

Daardoor stond ik aan de vooravond van wat nu zo normaal is automatisering! En begreep al snel dat dit een nieuw tijdperk inluiden van ongekende mogelijkheden.

In de jaren 90 werd mondjesmaat de kennis toegepast en we zijn daar in het Millennium op door gaan borduren. Alles wat we inmiddels toepassen in ons dagelijkse leven ligt vanaf de jaren 90 al op de plank! Echter we ontwikkelen nu de kennis om hier meer mee te doen o.a. in de wetenschap! Dankzij hele knappe koppen die hier op voortborduren.

Onze taak, lotgenoten is zo lang mogelijk vol te houden en te leven…Opdat we straks dankbaar van al deze “nieuwe technieken” gebruik kunnen/mogen maken! Ik kan niet wachten en zal me voor deze trial indien mogelijk als eerste aanmelden! En zelfs al ben ik te laat en houdt mijn lichaam het niet lang genoeg vol. Ben ik overtuigd dat de toekomst er voor de lotgenoten die na ons komen er veel rooskleuriger uit komt te zien!

Ik wens een ieder hier een magische 2023 toe 🥂🍾👊🏻. En lieve mensen leef ❤️.

https://www.wur.nl/nl/show/crispr-cas-nauwkeurige-aanpassing-van-dna.htm

 

13 reacties

Ben er dus ook rotsvast van overtuigd , dat binnen afzienbare tijd kanker geneesbaar wordt , of alleszins gedegradeerd tot een chronische ziekte .

Maar ben er helaas ook van overtuigd dat ik dat niet meer zal meemaken . 
 

Maar desondanks ook de beste wensen voor 2023

Willy

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 08:13

Niks daarvan! Je ziet hoe ze in Ukraine drones besturen en een dodelijk precisiebombardement de gezwellen in de loopgraven om zeep helpen. En dat doen ze onder begeleiding van een verkennersdroo tje.

Nu, dat cameraatje slik je in en die bommetjes krijg je met infuus en dan worden die vijandelijkheden in Willy om zeep geholpen.

Ga je uiteindelijk toch nog het loodje leggen door die tram in Andijk.

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 09:59

Je reactie doet me denken aan één van wereldberoemdste architect Gaudi. Die stond op afstand te kijken naar zijn gedeeltelijk afgemaakte  Sagrada Família. Helaas letten hij niet op waar hij stond en werd aangereden door een tram. Hij overleed en werd aangezien voor een zwerver en naar het mortuarium gebracht. Pas na 2 dagen werd hij herkend dat het Gaudi was die daar lag! Het moraal van dit verhaal; Willy pas op!😂🤣

 

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 10:14

En die middelste alinea neem ik je kwalijk! Want hoe cliché ook waar leven is, is hoop!

Kom op leuk mannetje kom uit je dipje het nieuwe jaar staat voor de deur 👀🍾🥂

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 08:21

Welk dipje ?
Dood moet ik toch , is 't niet door die rotkanker , dan wel iets anders . 

Maar het zal wel  met grollen en grappen zijn , tot op mijn sterfbed . Zo'n daar doet zo'n dipje geen afbreuk aan.

PS
Heb je nu al eens komen gluren op mijn FB ??


 

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 08:23

Het is de dood of de gladiolen!

En voor nu geef ik je een bosje gladiolen!

En gluren 👀 doe ik allang had je niet verwacht he helma de potloodventer 😂🤣😂.

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 08:34

Ik ga zeker even kijken, Helma. En Ramses....dat is jou op het lijf geschreven.

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 10:00

Zie je de kattenfoto die ik geplaatst heb bij mijn hoofdblog? Ik was 17 jaar een “personeelslid” van deze Kater zijn naam was Ramses 😉.

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 10:07

Helma,  geweldige blog. En goed te horen dat je al vroeg bij de ICT betrokken was. Persoonlijk ben ik blij dat Levi een plek in dit kabinet bespaard is gebleven. 

Laatst bewerkt: 28/12/2022 - 10:35