Gesprekken voor de operatie

Zoals het er nu uit ziet gaat de operatie 27 september door!

Afgelopen week een gesprek gehad met de mamacareverpleegkundige, anesthesioloog, chirurg en een intake voor de afdeling waar ik kom te liggen. De chirurg was erg vriendelijk. Hij zei dat hij eerst nog een weekje op vakantie ging en dus goed uitgerust was voor mijn operatie. Nou dat is goed om te horen. 😉 Hopelijk lukt het om veel weefsel te verwijderen en het litteken op dezelfde lengte als de andere te krijgen. Hij zei nog dat de borstamputatie geen garantie geeft dat de borstkanker niet meer terug komt. Maar dat weet ik natuurlijk maar al te goed aangezien bij de borstamputatie links weer een tumor was ontstaan na twee jaar. Maar de kans is minder groot omdat je minder weefsel hebt waar het in kan groeien en daar gaan we maar voor. 

Ook nog een gesprek met de anesthesioloog gehad. Voor de operatie brengen ze een infuus in.  Ook krijg ik naast de algehele narcose nog een zogenoemde ‘ mamafield block’. Er wordt dan in drie verschillende richtingen verdovingen in de borst gespoten om de zenuwen tijdelijk uit te schakelen. De vorige keer lagen deze prikken een half uur op mijn bed te wachten tot ze gezet werden dus ik kon het mij gelijk nog herinneren toen hij het er over had. In de wond plaatsen ze nog een slangetje voor de drain om het wondvocht af te voeren. Waarschijnlijk moet ik twee nachten in het ziekenhuis blijven maar dat ligt eraan hoe het allemaal verloopt. Na zes weken ongeveer zou de wond weer genezen moeten zijn. 
Na het gesprek moest ik nog bloedprikken. Mijn waarde van de rode bloedlichaampjes zijn steeds wat laag dus even afwachten wat het nu is. 

Inmiddels weet ik ook waar mijn maagklachten vandaag komen. Ik blijk de Helicobacter pylori bacterie te hebben. Nu is dat niet zo erg maar door de antibiotica daarvoor moet ik nu samen met de andere medicatie deze week 70 pillen slikken. Gelukkig heb ik daar niet zoveel moeite mee. Voor de grap even een foto gemaakt van mijn pillendoosje, die is nog nooit zo vol geweest!  Daarna nog een maand alleen de maagbeschermer en dan testen ze of de bacterie weg is. Het is wel belangrijk dat het weg gaat want als het blijft heb je weer een iets grotere kans op maagkanker. Maar ja wat is iets, dat soort dingen hoor ik vaker. De tamoxifen geven weer een iets verhoogde kans op eierstokkanker. Daar slik ik een dubbele dosis van tegen de borstkanker. Sommige medicatie tegen het ene heeft weer bijwerkingen voor iets anders. Maar niet teveel over nadenken allemaal. 

Afgelopen tijd ben ik weer een paar keer op mijn werk geweest. Het was erg fijn om mijn collega’s en de kinderen op de groepen weer te zien! Hopelijk kan ik na de operatie verder met reïntegreren en weer kinderen gaan behandelen in de spelkamer. Dat heb ik toch wel gemist! 

1 reactie

Heftig Dianne. Voorde 2e keer borstkanker. En dan beb jij ook nog zo jong. Bizar. Fijn dat de operatie al goed besproken is met de professionals. Fijn dat het gevoel goed is bij de chirurg. Wens je een fijne zondag toe. Warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 19/09/2021 - 11:01