Topzomer

Ook de topzomer zit nu in de eindfase. Je hoopt natuurlijk dat het oneindig lang doorgaat, net als het leven. Maar de werkelijkheid is anders. De tumoren zijn gewoon doorgegroeid en ik merk dat ik tegen de grenzen aanloop. Langzaam maar zeker en soms met een versnelling. Ik krijg er met horten en stoten meer last van. Telkens komt er iets bij maar er gaat nooit iets af.

Met pijnstillers, paracetamol en daarna morfinepleisters, hoop ik het nog even te rekken. Hoe lang weet ik natuurlijk ook niet. Eindeloos is het in ieder geval niet. Ik dacht hier maar een soort 'winstwaarschuwing' te geven, dat je niet denkt dat het allemaal wel meevalt met die Ben en zijn vrolijke verhalen. Die verhalen stromen overigens gewoon door.

In het weekend hebben we met een deel van de familie alvast Dorine haar verjaardag (komende vrijdag) gevierd. Leuk plaatje ter herinnering door Koen die overal zijn drone meeneemt en altijd iets achterlaat om zeker te weten dat hij weer terugkeert. Zo hebben we afgelopen tijd dagelijks leuke dingen ondernomen, zij het dat ik steeds vaker toeschouwer ben dan deelnemer.  

Nogal apart is het om van Dorine te horen wat ze van plan is als ik er niet meer ben. Ik hoor het graag en geef als vanouds mijn commentaar en denk mee. Misschien gaat ze wel een voetreis maken om zichzelf opnieuw uit te vinden. “Mag ik dan mee?”, vroeg ik. Ja hoor, ik zit in het (figuurlijke) rugzakje.

Ik heb alvast een laatste blog geschreven voor het geval ik plotseling wegval. Ik vind dat een blog ook afgerond moet worden en niet abrupt moet eindigen, bijvoorbeeld met een stukje over een topzomer. Dat is dus een soort back-up van mijn laatste gedachten waarvan ik niet weet of die ooit gebruikt gaan worden. Verbazend is het dat ik dat zelf nooit zal weten.

7 reacties

Hi Ben,

Ik las net je bio even en mij viel me op, dat wij een vergelijkbare historie hebben. Ook ik ben al mijn hele leven patient, lever in mijn geval. Ook ik heb geen bucket list; ik leef gewoon maar een eind weg. Heerlijk rustig, die houding. Ondanks het feit dat ik een boel gedaan heb ik mijn leven waar de meeste anderen alleen maar van dromen.

Maar ik heb bewondering voor je. Jij plant dingen, hebt over vele dingen nagedachd en georganiseerd, die ik maar voor mij uitschuif. Zou me diep moeten schamen, maar doe dat lekker niet.....

Sterkte man..... H

Laatst bewerkt: 17/08/2022 - 07:23

Het einde is nabij en nu echt. Tot nu toe heb je het gered met paracetamol en nu morfine. En natuurlijk liefdevolle nabijheid.  Zeer helder van geest en schrijven gebleven. Een mooie nalatenschap achter gelaten en ons een inkijkje gegeven hoe de laatste fase eruit kan zien.
Ik wil je hiervoor bedanken. Ik voel vrede en zachtheid.

 

Laatst bewerkt: 17/08/2022 - 07:28

Lieve Ben, 

onze vakantie staat voor de deur….nog een beetje nazomeren in Frankrijk. Ik hoop dat je voor jou ook nog een mooi nazomer komt. We denken aan jullie. 
liefs Erwin&Ypie

Laatst bewerkt: 17/08/2022 - 08:07

Net met Merijn je blog gelezen en natuurlijk onder de indruk....wat mooi hoe jullie met het afscheid om gaan.....ik lees nu het boek over de wijsheden van Ghandi en dat boek gaat ook mee over de grachten...zo gaan jouw  wijsheden mee in onze rugzak in ons leven...liefs uit Soest

Laatst bewerkt: 17/08/2022 - 11:27