Gezondheid

Gezondheid is een tijdelijke situatie die je zo lang mogelijk probeert te rekken. Als je ziek bent zijn er ook gezonde momenten, die je dan ook zo lang mogelijk probeert te rekken. Ik vind het prettig ontmoetingen op de meest gezonde momenten te hebben.

Een bijzondere ontmoeting had ik gisteren met mijn broers en zus samen. Zij waren alle drie vanuit het Limburgse naar Friesland gekomen. Daarbij missen we onze overleden oudste broer natuurlijk. Het was heel goed dat ze er gemeenschappelijk waren. Op de foto zie je ze mij flankeren als 2 beschermbroers in 1958.

Ik beschouw nu elk bezoek als het laatste. Dat klinkt dramatisch en dat is het ook. Er is altijd een kans dat het toch weer anders loopt. De wonderen zijn de wereld niet uit zeggen ze. Als er een vervolg komt dan zal dat een feestelijke bijeenkomst zijn, want dan ben ik er nog. 

Juist vanwege alle onzekerheid ben ik al begonnen met het vieren van mijn verjaardag (27/12). Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn. Het eerste cadeau heb ik al binnen! Een buurman heeft 2 sensor-vloerlampjes bezorgd. Heel handig. Als je er 's nachts uitmoet is er precies genoeg licht. Vanmiddag gaat het feestje verder met mijn Amsterdamse tennisvrienden die naar Sneek komen. Ik kijk er naar uit.

Mijn conditie blijft momenteel ongeveer gelijk. Ik eet als een paard, dat wel. "He, we hadden toch nog een bakje vissalade?" Ja, dat heb ik opgegeten. "waar is de kaas?", ook op. De Eberhartjes die mijn goede vriend donderdag had meegebracht, waren na 2 koppen thee er al doorheen. Koken voor 2 dagen zit er niet in. Er blijft te weinig over al kook je dubbel. Op die manier blijft mijn gewicht min of meer op peil. 

Gezondheid. Maak er een fijne zondag van!