De surprise

Sinterklaasavond. Wat doe je in de eindfase? Geen plan. En dan wordt er een echte surprise bezorgd. In mijn geval de Benneboom, volgehangen met vogels. Elk familielid heeft een gedicht gemaakt op mij in associatie met een bepaalde vogel. Helemaal in de stijl van mijn project 'Gevleugeld leiderschap'. Via zoom lees ik alle gedichten voor en pak de bijpassende vogel uit. De Benneboom wordt steeds voller. De steun die ervan uitgaat is onovertroffen. Een teamprestatie van blijvende waarde.

Ik was het niet van plan, maar doe het nu toch. Mijn surprise wordt een extra hoofdstuk: de zwaan, leiderschap in de eindfase. De zwaan is verbonden met leven en dood. De oude Grieken noemen de zwanenzang al in hun werken. De zwaan zou de gave van de voorspelling bezitten. Zo zou hij zijn eigen einde voelen naderen en dan een zangerig geluid voortbrengen. Volgens Socrates werden de dieren hierbij geïnspireerd door Apollo en zongen ze niet uit droefheid, maar uit blijdschap over het goeds dat hen dankzij Apollo na de dood te wachten stond.

 

 

 

 

2 reacties

Dag Ben,

Toen ik je bericht net las en de foto ervan zag, zat ik hier alleen maar "Wow".

Wat een bijzondere en unieke surprise. Wanneer mensen dit voor je verzinnen en maken geven ze om je!

Laat je hem wel staat, please! Je kunt er met Pasen eitjes in hangen. 

Marian

Laatst bewerkt: 06/12/2021 - 10:09

Lieve Ben,

Maaike stuurde de Benneboom door, stil van. Zeker na t lezen van jouw bericht erbij. 
Wat een mooie familie ben jij onderdeel van hè. 
Ik kreeg een metafoor van een lieve vriend die gaat over het kaartspel en eigenlijk over het leven.  We krijgen random kaarten en goed of slecht, we play the best we can. 

Denk aan jou en jullie. 
 

liefs voor jou en Dorine

Laatst bewerkt: 06/12/2021 - 10:46