De Bestraling

Vandaag ben ik begonnen met de eerste bestraling van de 25 keer.

Maar eerst wat is er de afgelopen drie weken allemaal gebeurt:
Na de  laatste CHEMO is er op vrijdag de Picc-lijn uitgehaald en de spuit voor de witte bloedcellen gezet, er is wel weer een hoofdstuk afgesloten.

Ik voel me eigenlijk de afgelopen weken goed ben weer aan het wandelen met de hond en wat in de tuin gewerkt bij mooi weer lekker in de tuin op het terras gezeten en een keertje naar het tuincentrum en daar geluncht daarna ben ik wel kei moe maar zo moet ik toch weer wat gaan doen voordat de Bestraling en de CHEMO weer komen. Ben zelfs eventjes koffie gaan drinken op het werk fijn om iedereen weer te zien

Al mijn waardes waren goed mijn CEA is zelfs tot 3,3 gezakt dus ik klaag niet.
Het gaat eigenlijk prima alleen het laatste weekend kreeg ik last van  mijn voeten en nu is de onderkant wat opgezwollen en zit er vocht bij mijn enkel, dus nu moet ik mijn voeten omhoog leggen. ik had toch maar even met oncoloog gemaild om te kijken wat en hoe maar alles mocht gewoon doorgaan gelukkig!

Heb dus een afspraak bij de Radioloog gehad, in de CT-scan geweest om het bestralings punt te markeren, en nu dus 3 tatoeages gekregen en rode stiften op mijn heup en voorkant om het bestralen gemakkelijker te maken nu mag ik dus 5 weken niet in bad en maar alleen douchen dat ga ik dus wel eventjes missen, maar goed alles voor het goede doel.

 

Dus vandaag heb ik in het ziekenhuis bij de apotheek mijn pillen gehaald voor 1 week en daarna ben ik doorgegaan naar de bestraling, je krijgt maar 1 week pillen mee voor het geval ze niet bevallen ik krijg nu Capecitabine 3x 500 milligram en 2x 150 milligram deze dosering moet ik om de 12 uur slikken. Voor iemand die nooit iets heeft geslikt is het wel pitttig pfff. 

Dat het rommel is was te verwachten niemand behalve ik zelf mag ze aanraken dus daar moeten we ook nog opletten.

In het ziekenhuis moet je inchecken dat je er bent heb ik netjes gedaan ruim op tijd en ik denk ik loop nog even naar de apotheek om mijn pillen te halen helaas moest ik 3 kwartier wachten voor ik aan de beurt was dus bij het bestralen hadden ze me al een paar keer geroepen maar helaas ik stond nog bij de apotheek, ook weer geleerd om dat niet eerst te doen!

1 reactie

Ik heb voor de bestraling van de prostaat ook drie puntjes getatoeƫerd gekregen. En ook de stift erbij om ze te markeren waar ze moesten zoeken naar die puntjes. Dus als jij in bad wilt, dan plak je er lekker een pleister op ga je daarna lekker zelf met de stift aan de gang. Die stift is alleen om het zoekgebied te verkleinen.

Laatst bewerkt: 13/04/2023 - 08:30