Op weg naar de Alpe...

Een blog van onze communitymanager Judith

Het was mijn derde werkdag bij kanker.nl. ‘s Ochtends om 7 uur stapte ik in de auto bij directeur Chris van Vlissingen voor een dertien uur durend kennismakingsgesprek. Na zo’n 1.100 kilometer kwamen we aan, in een dorpje in de Franse Alpen.

Het jaarlijkse evenement Alpe d’HuZes stond te gebeuren, en zoals ik me in de nieuwe baan als communitymanager stortte, deed ik dat ook in dit jaarlijkse evenement. Na de lange rit reden we de Alpe d’Huez op. We zagen hoe honderden kaarsen langs de weg werden aangestoken en na iedere haarspeldbocht verscheen weer een rotswand met grote afbeeldingen van kinderen, vrouwen en mannen die ons in dit leven verlaten hebben.

Na de eerste bochten merkte ik wat terughoudendheid in mijn enthousiasme voor al deze uitingen. Misschien omdat ik zelf nooit behoefte heb gehad aan een monumentje langs de weg voor mijn verongelukte familieleden. Maar gaandeweg, tijdens de twee intensieve dagen op de berg, ben ik de waarde gaan voelen die dit prachtige evenement vervult.

Op elke fiets klimt een verhaal naar boven. Ieder paar wandelschoenen herbergt een indringend voorbeeld van wat kanker met ons kan doen. Ieder jaar (de corona-pauze is gelukkig voorbij) gaan duizenden bikkels de berg op. Mensen die zelf kanker hadden, nog behandelingen volgen of die de klim maken voor iemand die ziek is, of niet langer bij hen is. Alles komt voor even samen. De vreugde om er nog te zijn en het verdriet om degenen voor wie dat niet geldt. Natuurlijk is het doel om geld voor kankeronderzoek op te halen, maar Alpe d’HuZes is zoveel meer dan dat. Voor alle gevoelens is een bedding op de berg. En hoe tegenstrijdig ook, voor even is iedereen op een intense en liefdevolle manier verbonden door de gemeenschappelijke omstandigheid die kanker heet.

Dit jaar mag ik weer mee! Met zes collega’s gaan we als vrijwilliger de klimmers voorzien van de nodige energie onderweg. In de vorm van ‘koek en zopie’ en ook door aan te moedigen. Want samen maken we de sfeer die er zo bijzonder is.

We zijn op 2 juni een groot deel van de dag in ‘bocht 7’, ook wel de Nederlandse bocht genoemd. Schiet ons vooral even aan als je er ook bent, we ontmoeten je graag! Of stuur een berichtje naar FemkeK of mij.

Graag supporten we alle deelnemers, en ook ‘Team kanker.nl’, waaraan collega Peter meedoet, maar ook moderatoren uit onze community Frie en Dasje. We zijn meer dan trots op deze kanjers die na de nodige bingoavonden en trainingsweekenden de berg zullen bedwingen. Wil je ze ook succes wensen? Dat kan onder deze blog, ze lezen mee!

14 reacties

En Hebe, ook moderator voor haar eigen team Harten7, waar Frie en Dasje ook deel uit maken. En ViooltjeM, ons net ontvallen.

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 15:14

Heel veel succes en plezier!!

Ik was er ook bij de vorige keer, in 2019. Ontzettend indrukwekkend en heel fijn om mee te maken. Ik heb Hebe ontmoet, toen was je nog geen moderator Hebe en kende ik je alleen als deelnemer. Plots stonden we daar samen boven op de berg en kwamen we per toeval met elkaar in gesprek, heel bijzonder.

Dit jaar support ik op afstand. En natuurlijk financieel een bijdrage voor Team kanker.nl, via collega Peter Heine. Op 2 juni ga ik jullie volgen hoor, zet hem op.

Laatst bewerkt: 19/05/2022 - 15:16

hey stoere bikkels.

Op kanker.nl zijn we  dit jaar weer een aantal goede  kankervriendinnen en vrienden verloren, zoals heel recent onze lieve Hanneke en eerder Alice. Superfijn dat jullie hen in gedachten  meenemen naar de top.  Dank jullie wel voor deze stoere prestatie en heel veel succes en plezier.

Groetjes,
Christa 

Laatst bewerkt: 20/05/2022 - 11:13

Ik ga dit jaar voor het eerst mee en het voelt zo bijzonder om te mogen ondersteunen bij dit mooie evenement. Ik wens iedereen die meedoet heel veel succes en kracht, nu met het trainen, en uiteindelijk met de klim zelf.

Ik hoop dat ik jullie ontmoet op de Alpe!

Laatst bewerkt: 20/05/2022 - 12:44

Hallo, ik wil op mijn beurt ook iedereen heel veel succes toewensen, en natuurlijk heel veel vreugde en plezier. Ik heb de Alp ook al enkele malen bedwongen maar nu, wegens gebrek aan conditie en overgewicht, zie ik het helaas niet meer zitten. Sportieve groeten iedereen, Marc. 👍

Laatst bewerkt: 23/05/2022 - 09:22

Ambivalentie is het woord dat bij mij opkwam voor 2019… wat moet je ermee…

Echter sinds mijn dochter met haar gezin heeft meegedaan aan Alpe DuZes en ik via Omroep Brabant de hele dag heb kunnen meegenieten, ben ik om.

De hele Alpe DuZes via Omroep Brabant in Denemarken meekijken, maakte mij  blij, trots en super emotioneel. Wat een power… wat een prestatie en wat een mededogen heb ik die dag gezien. Kortom… ik ben nu fan.. en sponsor een aantal deelnemers. 
 

Veel succes allemaal..

Laatst bewerkt: 23/05/2022 - 15:07

ViooltjeM gaat mee naar boven op het (nieuwe) shirt van  Team kanker.nl, met o.a. Frie en Dasje. 

Laatst bewerkt: 24/05/2022 - 21:41

Prachtig Peter, wat een mooi gebaar, zowel van het team om (ook!) haar mee te nemen en ook van ViooltjeM om het team te sponsoren

Laatst bewerkt: 25/05/2022 - 11:39

Wens gewoon voor iedereen die hier aan meedoet betrokken bij is heel veel succes en vind jullie allemaal KANJERS 

lieve warme groet hes xxx

Laatst bewerkt: 31/05/2022 - 10:22

Wat mooi dit blogbericht. Had het niet eerder gezien. Wat was het een bijzondere en fantastische week. Zo mooi dat ik volgend jaar ook weer mee ga met team kanker.nl 💪💪💪

Laatst bewerkt: 14/10/2022 - 23:13