Amor vincit omnia

Blog 217.

Joke begint zo aan haar vierde kuur. Daarna eerst een scan en kijken of het nog nut heeft om door te gaan. Een maand te laat, maar dat is verklaarbaar. 

Steeds vaker borrelt de waarom vraag door onze gesprekken  heen. Joke, jullie, al die naamlozen. De pijn, angst, de peilloze diepte van de eenzaamheid.

Wat niet te verklaren is, is het onrecht wat haar, jullie, wordt aangedaan. Helemaal deze morgen niet. Jokes 'privé' oncologie verpleegkundige kreeg zelf een verschrikkelijke klap te verwerken. Haar middelste heeft leukemie. Zo'n jochie, zo'n jong gezin. Wat ontzettend gemeen. 

 

7 reacties

Stil

Stil woorden verwerken

woorden 

woorden met zoveel leed

leed

leed dat gedeeld wordt

gedeeld

maar ik lees

en zij....

-xx-

Laatst bewerkt: 02/05/2019 - 11:17

Ja dan wordt je ineens weer met je neus op de feiten gedrukt.😪

Hopelijk gaat het goed met Joke en we gaan duimen voor een goede uitslag voor haar.

Sterkte en een dikke knuffel 

Liefs Alise❤

Laatst bewerkt: 02/05/2019 - 16:25

Waarom? Zo vaak geen antwoord. Boosheid, machteloosheid, verdriet en wanhoop. Moeilijk Tom en Joke en heel moeilijk om los te laten en berusting te vinden. Niemand wil meemaken waar jullie doorheen moeten en toch delen ontelbaar velen dit lot. En evenals voor jullie hoop ik dat ze kracht vinden te dragen wat hun op het bordtje wordt gelegd. Lieve groet Anne

Laatst bewerkt: 03/05/2019 - 12:03

Lieve Tom en Joke respect voor jullie dat je blijft proberen het onderste uit de kan te halen volhouden tot de laatste druppel wat een kracht ondanks al het verdriet waar jullie doorheen gaan , wat kinderen betreft die moeten eigenlijk niet zo'n rot ziekte mogen krijgen zo oneerlijk ik hoop voor Joke op een gunstige uitslag dat jullie nog een tijd van elkaar mogen houden

Laatst bewerkt: 03/05/2019 - 21:43

Tom en Joke,

De keuzes die door je hoofd gaan tijdens de zware ziekte kanker, zijn heftig. Uiteindelijk moet de patient een knoop doorhakken daarbij ondersteund door zijn/haar naasten. Voor Joke geldt dat ze zeker een goede partner heeft om de afwegingen mee te bespreken.

Ik heb respect voor de wijze waarop jullie elke stap opnieuw aangaan en tot op heden doorkomen.

Sterkte en veel kracht en wijsheid gegund

Laatst bewerkt: 05/05/2019 - 10:56