Amor vincit omnia
Blog 130.
Kwaliteit van leven, joehoe, kwaliteitje.......waar ben je nou? Waarom verstop je je? Weet je niet dat Joke het moeilijk heeft? Ze wil zo graag dat het iets gemakkelijker gaat. Nu heeft ze door de hoge frequentie zittingen in ons kleinste kamertje spierpijn in regionen waar ik in ieder geval nooit van heb gehoord. Zeg nou zelf, spierpijn in je kringspier, dat is toch ongehoord? Maar toch, kwaliteitje, ze heeft het. En ook het steeds minder kunnen gebruiken van kruiderij is haar een doorn in haar oog.
En wat dacht je van ons bedplezier? Het
zo fijne intiem samenzijn is echt niet zo ontspannen door de steeds aanwezige pufjes die (zal je zien) op de meest ongunstige momenten ons plezier versjteren.
Dus alsjeblieft, lief kwaliteitje, kom zo snel als je kan terug. Mijn lief en ik hebben je zeer node.
5 reacties
Dat betekent dat Joke haar inspanningen naar de juiste plek brengt. Die kringspier wordt nu intensief getraind. Gaat in kracht toenemen, krijgt meer uithoudingsvermogen. Dit kan wel eens de ommekeer zijn, waar jullie zo naar uitkijken...
Dit is het moment om windjes van ontlasting te scheiden. Als je dat niet doet, (als je die probeert in te houden) ben (blijf) je bekaf 's-avonds. Dit kan op een simpele manier.
(Ik denk in de blog mijn eigen keerpunt te herkennen. Daarom zie ik de spierpijn als heel positief. Daarom lees ik de blog als een positieve ontwikkeling. Misschien is Joke al verder, of heeft ze geen behoefte aan tips. Beschouw mijn reactie dan als niet geschreven)
Je doet aan 'topsport' om alles binnen te houden. Gek, want in deze fase is het alleen belangrijk, om ontlasting binnen te houden. Stel dat je leert, om windjes 'gecontroleerd' te laten ontsnappen. Wat wordt je winst?
- Minder energie voor het binnenhouden van lucht
- Direct opluchting en verlichting, ontspanning in het onderlijf
- Geleidelijk minder (onnodige) toiletbezoeken, je wereld wordt langzaam groter
- Gevoel van controle, toenemend zelfvertrouwen
'Easy to learn, hard to master'.
In deze fase kun je ontlasting moeilijk inhouden, windjes (nog) helemaal niet. Als je aandrang voelt, span dan wat minder aan, minder krampachtig dan je nu gewend bent. Zoek het punt waarop lucht ontsnapt en materie binnen blijft. That's it...
Toch schrijf ik even door...
Tot nu toe ben je alleen maar geconcentreerd op inhouden. Aandrang voelt direct als alarm. Wat boven staat, is voor jou de wereld op z'n kop. Het druist in, tegen de reflex die je ontwikkeld hebt.
Hoe dan oefenen?
Tijdens lopen. Bewegen gaat je helpen!
Een poosje na het eten, komt de spijsvertering op gang. Daarmee ook de aandrang. Als je behoefte / aandrang krijgt voor een toiletbezoek, dan ga je gewoon naar de toilet. Meerdere keren achter elkaar? Neem er de tijd voor.
Ga direct na het toiletbezoek wandelen. Doe dat in een veilige omgeving, buiten, dicht bij huis, zodat een eventuele ongemakkelijke situatie maar kort duurt. Wandel niet ontspannen, maar in een milde 'ophou' stand. Niet krampachtig, want lucht mag ontsnappen. Tijdens wandelen gebeurt dat bijna gegarandeerd! Je voelt dat de nare hoge druk verdwijnt, om even later weer terug te komen. Dat proces herhaalt zich. Streven is, dat je een resultaat bereikt, waarbij je ervaart dat dit niet leidt tot ongelukjes. In dat geval heb je weer een stap gezet!
Maar er zijn risico's. Er kan ontlasting tegen de uitgang komen. Het is dan onvermijdelijk dat er wat ontlasting meekomt. Misschien krijg je tijdens het wandelen het gevoel dat je echt naar de toilet moet. Gewoon gaan! Op de toilet kun je beoordelen of het gevoel terecht was. Dit helpt je, om de verschillende soorten aandrang beter in te schatten. Wandelen en ophouden is vermoeiend. Bouw de tijdsduur en afstand rustig op, blijf altijd binnen veilige afstand.
Je hebt een naar brandend gevoel aan de binnenkant? De darm aan de binnenkant is bestand tegen agressieve ontlasting. Normaliter heb je daar weinig gevoel in. Bezoek aan de huisarts is een prima stap.
Voeding waarop je darmen heftig reageren, kun je nu beter vermijden. Als de kruiden daarbij horen heb je pech. Maar het is zeer goed mogelijk, dat je over een poos weer aan de kruiden kunt. Grotendeels terug naar de voeding, die je voor de darmkanker gewend was.
Wim