Regelzaken

Dinsdag 12 november
Wanneer ik thuiskom van mijn werk ligt er een brief op de mat.
'Definitieve' bevestiging van de operatiedatum, en de melding dat ik reeds de ochtend van de dag voordien zal opgenomen worden.  En dat ik nog een afspraak moet maken voor een preoperatief anesthesiologisch onderzoek.

Mijn vrije woensdag wordt dus een dag vol regelzaken.
Afspraken afbellen (was al grotendeels gebeurd, maar nu kwam die dag extra vooraf er nog bij), hospitalisatieverzekering op de hoogte brengen van opnamedatum, familie inlichten... 
Het is lunchtijd als ik met een zucht van verlichting het laatste telefoontje afrond.

Ik neem me voor om na de lunch een lekkere wandeling te gaan maken, kwestie van mijn conditie op peil te houden.  Net als ik mijn wandelschoenen wil aantrekken gaat de telefoon.  
"Ik bel u op vraag van professor V. Er is op 22 november een plekje vrijgekomen in het operatieschema, en we zouden uw ingreep een week willen vervroegen.  Kan dat?"

Ik wil die ingreep liever eergisteren dan overmorgen, maar dit overvalt me toch even.
Toch stem ik zonder aarzelen in.
... En vervolgens begint het hele regeltraject opnieuw.
Nog meer cliƫnten afbellen, collega's op de hoogte brengen van de aangepaste planning, familie en vrienden even vertellen dat het allemaal net iets sneller gaat.

De hele dag ben ik druk met geregel allerhande, en 's avonds dringt het dan plots goed tot me door: Morgen over een week ben ik al in het ziekenhuis.  Overmorgen over een week ben ik in de OK...