Fotoproject: Van leeftijd (s) genoten

Robin is 23 en heeft baarmoederkanker. Hoe is het om op zo'n jonge leeftijd kanker te krijgen? En hoe gaan leeftijdsgenoten ermee om, terwijl ze meestal zelf nog niet zoiets heftigs hebben meegemaakt? Daarover maakte Simone Spee een afstudeerproject voor de kunstacademie in Breda. Ze volgde Robin een jaar lang en was ook bij de heftige momenten. Zo maakte ze foto's van Robin toen zij moest overgeven door chemotherapie en bij het afscheren van haar haar. Wij mogen alvast enkele foto's uit de collectie laten zien: Van leeftijd (s) genoten.

Scheren

Scheren

Hersteld

Hersteld

Pruik

Robin draagt een pruik

Mondkapje

Robin met een mondkapje in coronatijd

Quarantainebezoek

Robin krijgt quarantainebezoek

Close-up

Robin close-up

Lees ook het interview met Robin over haar ziekte. Wil je meer weten over Robin of over het fotoproject? Volg Robin dan op Instagram.

Lotgenotencontact

Praten met mensen die iets soortgelijks meemaken helpt. Op kanker.nl kun je ervaringen delen in de gespreksgroep Gynaecologische kanker of de gespreksgroep Jong en kanker.

Je kunt ook terecht bij Olijf: het netwerk voor vrouwen die gynaecologische kanker hebben (gehad) en hun naasten. Olijf biedt een veilige plek waar je kunt aangeven en vinden wat je nodig hebt. Het netwerk is er om ervaringen te delen, kwaliteit van zorg en leven te bevorderen en eigen regie te bewerkstelligen. 

Olijf