Een werkstuk maken over kanker

Zoek je informatie voor een spreekbeurt of een werkstuk?
Wij helpen je verder!

 

Wat bijzonder dat je werkt aan een spreekbeurt of een (profiel)werkstuk over kanker! Je kunt veel informatie vinden over kanker op onze website. Bijvoorbeeld bij Wat is kanker.

Het kan zijn dat de informatie op kanker.nl te ingewikkeld is voor je. Kanker.nl is eigenlijk bedoeld voor volwassenen. Onze voorlichters kunnen je helaas ook niet helpen met je vragen of het maken van je werkstuk. Zij zijn er om de vragen van mensen met kanker te beantwoorden.

We vinden het jammer dat wij je misschien niet kunnen helpen. Daarom hebben andere sites voor je opgezocht die je kunt gebruiken.


Kankerspoken

De website www.kankerspoken.nl is speciaal voor kinderen en jongeren gemaakt. Je leest op kankerspoken.nl duidelijk uitgelegd wat kanker is en welke onderzoeken en behandelingen er zijn bij kanker.


Informatie over kanker bij kinderen

Het Prinses Maxima Centrum is een ziekenhuis waar kinderen met kanker worden behandeld. Op de website van het Prinses Maxima Centrum vind je informatie over welke soorten kanker bij kinderen voorkomen en wat eraan te doen is. Wil je een spreekbeurt houden over het Prinses Maxima Centrum dan kan je een digitaal spreekbeurtpakket aanvragen.


Kika in de klas

Op www.kikaindeklas.nl vind je allerlei informatie over kanker voor kinderen. Deze site is bedoeld voor kinderen van groep 5 t/m groep 8. Je kunt er filmpjes kijken of dingen downloaden om samen met je juf of meester doen.

Kikaindeklas.nl is een website van Kika. Kika haalt geld op voor onderzoek naar betere behandelingen tegen kinderkanker. 


Filmpjes van KWF Kankerbestrijding

Op de website van KWF staat speciale informatie voor je spreekbeurt. Je kunt er bijvoorbeeld filmpjes kijken over wat kanker is. Ook kun je een PowerPoint over kanker downloaden die je kunt gebruiken. KWF haalt geld op voor onderzoek naar kanker.

Filmpjes en televisie-uitzendingen over kanker

Je kunt ook filmpjes kijken over kanker of over kinderen met kanker. Bijvoorbeeld via:

  • Het Klokhuis heeft vijf afleveringen gemaakt over kanker. Een aflevering over wat kanker is, en ook afleveringen met een kind of een moeder met kanker.
  • Bij Zapp kun je filmpjes kijken van kinderen met kanker.
  • Je vindt verschillende filmpjes over kanker bij Willem Wever.

Hoe werkt het lichaam?

Misschien wil je beter weten hoe het lichaam werkt. Dit kun je lezen op www.biologiepagina.nl. Deze site is bedoeld voor middelbare scholieren.


Informatie voor je profielwerkstuk

Als je een profielwerkstuk over kanker wilt maken, kun je veel informatie vinden op onze website. Bijvoorbeeld bij Wat is kanker of in een van onze andere dossiers. Je mag deze informatie allemaal gebruiken, ook onze afbeeldingen, als je kanker.nl als bron noemt.