Wijzigingen in de Raad van Toezicht van Stichting kanker.nl

14 september 2022
 

Drie bestuurders uit de Raad van Toezicht van Stichting kanker.nl treden terug omdat ze na ruim zes jaar hun maximale zittingstermijn hebben bereikt. Twee van de ontstane vacatures zijn inmiddels vervuld; de werving voor de derde vacature loopt nog.

Vanaf de oprichting van Stichting kanker.nl waren Manon van Beek (CEO TenneT), Carina Hilders (voorzitter RvB Reinier de Graaf ziekenhuis) en Tijntje Louwers (CCO bij Futurewhiz) betrokken bij de ontwikkeling van het platform kanker.nl en de bijbehorende samenwerking. De termijnen van de andere leden Sjoukje Niehof en Erik van Muilekom lopen nog door.

Namens de terugtredende leden zegt voorzitter Van Beek: “De vertrekkende leden dragen met trots en een gerust hart het stokje over, op weg naar verbreding en verdieping van de samenwerking met alle partners rondom informatie­voorziening voor kankerpatiënten en hun naasten. Er is heel veel bereikt en ook nog veel te doen.”

Benoemingen

Peter Oosterveer

Peter Oosterveer is benoemd in de rol van voorzitter. Peter is in het dagelijks leven onder meer CEO van Arcadis. Hij heeft brede internationale ervaring met het leiden van hoogwaardige professionele organisaties in innovatieve sectoren.

Peter zegt over zijn benoeming: "Ik heb geen moment geaarzeld over de mogelijkheid om toe te treden tot de RvT van kanker.nl en hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan het nog beter maken van dit essentiële platform.

Jan-Joost Kraal

Jan-Joost Kraal is benoemd als lid. Hij brengt veel expertise mee op het terrein van toonaangevende online platforms zoals Marktplaats en Catawiki. Jan-Joost is consultant.

Jan-Joost licht zijn kandidatuur toe: “Het is vaak een uitdaging om betrouwbare en heldere informatie te vinden, zeker rond een complex en onzeker onderwerp als kanker. Op dit terrein voorziet kanker.nl in een belangrijke behoefte. Met mijn kennis van online platformen en ervaring in productontwikkeling wil ik een bijdrage leveren aan de verbetering en verdere groei van dit mooie platform.

Manon van Beek zegt over de twee nieuwe leden: “We zijn vereerd met de komst van Peter Oosterveer en Jan-Joost Kraal. Met hun kennis en ervaring kunnen ze een grote bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het platform kanker.nl en het samenwerkende netwerk rond het platform.

Vragen?

Voor vragen over dit bericht kun je contact opnemen met Sandra van der Velde, officemanager, via officemanagement@kanker.nl.