Patiëntinformatie van kanker.nl nu beschikbaar via BeterDichtbij

24 januari 2023
 

Mock up BeterDichtbij Kanker.nl


Artsen en verpleegkundigen kunnen vanaf nu de informatie van online platform kanker.nl eenvoudig en veilig delen met hun patiënten via BeterDichtbij. Dankzij een slimme integratie, is de informatie over kanker, de behandeling ervan en over leven met kanker zo direct beschikbaar.

Met de uitbreiding van BeterDichtbij met de betrouwbare informatie van kanker.nl, kunnen oncologie zorgverleners op het juiste moment hun patiënten met betrouwbare en relevante informatie ondersteunen. De informatie is eenvoudig beschikbaar in het BeterDichtbij platform. Zorgverleners kunnen met één druk op de knop het juiste artikel van kanker.nl selecteren en delen met de patiënt; op dezelfde plek kunnen zij ook content van Thuisarts.nl, Indiveo medische animaties en hun eigen standaardberichten selecteren.

Betrouwbare informatie op meerdere plekken

“Dat de informatie van kanker.nl aangeboden wordt in de BeterDichtbij app, is én van meerwaarde voor patiënten én voor zorgverleners, aldus Chris Fentener van Vlissingen, directeur van Stichting kanker.nl.  Wij vinden het belangrijk dat de informatie die we samen met artsen en patiënten hebben ontwikkeld op zoveel mogelijk plekken vindbaar is.  Met de samenwerking met BeterDichtbij zijn we dan ook erg blij want het zorgt ervoor dat we samen met zorgverleners onze informatie ook letterlijk ‘dichterbij’ de patiënt brengen. Zo bereiken we meer mensen. Deze samenwerking vergroot de mogelijkheid voor mensen die kanker hebben om zich goed te informeren. En daar staan wij als Stichting kanker.nl voor”.

Meer gemak en betere voorbereiding op consult

Godfried Bogaerts, algemeen directeur van BeterDichtbij: “De samenwerking met kanker.nl past bij onze visie op gemak en service. Als veelgebruikte dienst in de zorg werken we samen met andere partijen die door de sector als autoriteit op hun gebied worden gezien, hier hoort kanker.nl ook bij. Als je in je leven te maken krijgt met kanker speelt naast alle informatie die op je afkomt emotie een grote rol. Met BeterDichtbij helpen we patiënten en zorgverleners om dit bij elkaar te brengen. Via jouw zorgverlener de informatie die voor jou relevant is, op het juiste moment en de mogelijkheid om er nog vragen over te stellen en goed contact te houden. De informatie van kanker.nl is voor alle zorgverleners betrokken bij oncologie trajecten beschikbaar. “Zij gaan zelf over welke informatie ze delen met hun patiënten.”

Vragen?

Voor vragen over dit bericht kun je contact opnemen met Marjolijn Swart, marketing- en communicatiemanager, via mswart@kanker.nl of 06-82599527.