Podcast neuropathie en kanker

Sjef neuropathie en kanker

Je kunt last krijgen van perifere neuropathie als je wordt behandeld met chemotherapie of doelgericht therapie. Deze pijn en klachten, die vooral in handen en voeten voorkomt, verdwijnen vaak een tijd na de behandelingen. Bij sommige mensen blijft deze neuropathie echter wel aanwezig. Hoe ga je dan om met deze klachten?

Neuropathie kan je dagelijkse leven, maar ook je professionele leven, behoorlijk beïnvloeden. De pijnklachten zijn helaas vaak niet makkelijk te bestrijden, maar soms wel aanzienlijk te verlichten. Daarom is het fijn om ervaringsverhalen te lezen/horen en andere informatie in te winnen als je last hebt van neuropathie.

Sjef (68) heeft continue zenuwpijn in zijn voeten. Deze pijn is ontstaan door zijn intensieve behandelingen tegen leukemie. In deze podcastaflevering vertelt hij hoe hij met zijn vermoeidheid en de neuropathie omgaat. Ook geeft Sjef tips en hoopt hij anderen te inspireren met zijn positieve karakter. "Door mij er niet tegen te verzetten en mijn spieren te ontspannen, voelt het minder belastend."