Behandeling door een oncologiefysiotherapeut

Een oncologiefysiotherapeut diagnosticeert, behandelt en begeleidt mensen met lichamelijke en psychische klachten. Klachten die komen door kanker of de behandeling ervan. Bijvoorbeeld spanningsklachten, pijn, fibrose, verminderde beweeglijkheid, verstoorde lichaamsbeleving, verminderde spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid. De oncologiefysiotherapeut kan adviezen geven over het bepalen van uw grenzen en het opbouwen van uw conditie. Ook kan de oncologiefysiotherapeut helpen bij het aanleren van zelfmanagement en bij het bewegen (oefenen en trainen). De duur, intensiteit en aard van de fysiotherapiebehandeling hangt af van uw doel, mogelijkheden en beperkingen.

Oncologiefysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. De oncologiefysiotherapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een aanvullende opleiding gevolgd op het gebied van oncologie.

Kosten en verwijzing
Vergoeding van de kosten van de zorg is afhankelijk van uw zorgverzekering. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U hebt voor een oncologiefysiotherapie meestal een verwijzing nodig van uw (huis)arts.
> Meer informatie over vergoeding van fysiotherapie

Kwaliteit
Alle getoonde oncologiefysiotherapeuten zijn opgenomen in het register oncologiefysiotherapie van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Zij voldoen hiermee aan de door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) gestelde kwaliteitseisen.

Je kunt bij de volgende 290 organisaties terecht: