Podcast De Bespreekkamer

Zelfhulp
Meer informatie
Naar podcast

Omschrijving

In de podcast De Bespreekkamer onderzoekt journalist Daan Borrel (28) hoe kanker invloed heeft op seksualiteit en intimiteit. Deze onderwerpen komen in de spreekkamer lang niet altijd aan bod. Ervaringsdeskundigen vertellen eerlijke, ontroerende en grappige verhalen. Medisch specialisten en seksuologen als Ellen Laan (AMC) en Henk Elzevier (LUMC) geven heldere antwoorden op vragen die onbeantwoord blijven in het ziekenhuis. Via het taoïsme en westerse vakmensen vindt Borrel praktische manieren om je zieke lijf seksueel te herontdekken. Alleen én met een ander.

Bijna de helft van de jongvolwassenen met kanker zegt dat zorgverleners de seksuele gevolgen van hun ziekte onvoldoende met hen bespreekt. Terwijl ze daar wel behoefte aan hebben. Uit schaamte durven zij het onderwerp niet aan te kaarten.

Je staat in het midden van je leven, en dan opeens: kanker. Zet je je kale kop dan op je Tinderprofiel? Hoe vertel je een geliefde dat je amper nog wat voelt daaronder? En hoe ga je als single om met een verhoogd libido door de prednison? Pik je dan gewoon iemand op in de kroeg? Is je lichaam nog seksueel als je een borst of balzak mist? Helpt masturbatie bij een pijnlijk geslachtsdeel?

De podcast is te beluisteren via het AYA 'Jong en kanker' zorgnetwerk , Soundcloud, Spotify, iTunes of te downloaden via de podcast-app op jouw telefoon.

Organisaties gekoppeld aan dit aanbod
Nationaal AYA 'Jong en kanker' Zorgnetwerk
Deze informatie is afkomstig uit de