Begeleiding door een haptotherapeut

Mensen met kanker ervaren vaak een combinatie van emotionele problemen en een verstoorde lichaamsbeleving. Ze kunnen zich overweldigd voelen door heftige emoties. Ook hebben ze vaak geen vertrouwen meer in hun lichaam. Ze raken het contact met hun lichaam kwijt. Soms krijgen ze een afkeer van (een deel van) het eigen lichaam. Dit staat herstel en een goede verwerking in de weg. Haptotherapie kan hierbij helpen. Uitgangspunt daarbij is het samengaan van lichaam, verstand en gevoel.

In de praktijk werkt de haptotherapeut met een combinatie van gesprek, aanraking en ervaringsoefeningen. De aanraking van de haptotherapeut helpt u om weer in contact te komen met uzelf en om vertrouwd te raken met uw lichaam. Door aandacht voor uw gevoel, kunt u uw eigen vermogen, vitaliteit en kracht (her)ontdekken.

Kosten en verwijzing
Zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie (deels) vanuit de aanvullende verzekering. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U hebt geen verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Kwaliteit
Alle getoonde haptotherapeuten zijn aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH), de landelijke beroepsvereniging van GZ-Haptotherapeuten in Nederland. Zij voldoen daarmee aan de kwaliteitseisen die de vereniging daaraan stelt.

Je kunt bij de volgende 466 organisaties terecht: