Kanker.nl Appstore

Zelfhulp
Meer informatie
Naar website

Omschrijving

In de Kanker.nl Appstore vindt u een overzicht van apps voor mensen die leven met of na kanker. Zo staan er apps in die emotionele ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij somberheid, spanning of angst voor terugkeer van kanker. Maar ook apps die hulp bieden bij het kiezen van de meest passende zorg. Daarnaast staan er apps in die helpen om na een behandeling weer fit te worden, mentaal en fysiek. De apps zijn zonder begeleiding te gebruiken. In de appstore staan mobiele apps, online keuzehulpen en andere online programma's.

Soms is het moeilijk inschatten hoe betrouwbaar of effectief een app is. De apps in deze appstore zijn getoetst op: gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, onderbouwing en privacy. Alle apps zijn ook (wetenschappelijk) onderzocht, gebaseerd op recente richtlijnen of ontwikkeld door betrouwbare organisaties.

Kosten en verwijzing
Met dit initiatief willen KWF, Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Stichting kanker.nl de groeiende groep patiënten nog beter te ondersteunen bij de gevolgen van leven met en na kanker. (Ex-)patiënten of naasten ontvangen daarom nu na aanmelding op kanker.nl eenmalig 100 euro tegoed van KWF om te besteden in de Appstore. U hebt geen verwijzing nodig van uw (huis)arts.

Deze informatie is afkomstig uit de