Massage en kanker

Kanker gaat gepaard met veel emoties en stress. Daarom is het belangrijk om op tijd te ontspannen en afleiding te zoeken. Spieren die langere tijd gespannen zijn door een bepaalde lichaamshouding of door angst en zorgen, kunnen de pijn verergeren. Massage ontspant en helpt bij het herstel van lichaam en geest. Massage kan de pijnklachten verminderen, slaap verbeteren, het lichaamsbewustzijn verbeteren en angst/depressieklachten verminderen.

Er zijn masseurs of massagetherapeuten die specialist zijn in het geven van massage bij kanker. Zij passen de massage aan aan uw wensen en stemmen deze af op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans. Uw lichaam ontspant.

Kosten en verwijzing
Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt. U hebt geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Wel is het verstandig om de behandeling door een massagetherapeut vooraf met uw (huis)arts te bespreken.

Kwaliteit
Alle getoonde masseurs en massagetherapeuten zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij kanker. Zij hebben ruime ervaring in masseren en hebben de specialisatieopleiding ‘Massage bij kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten’ gevolgd. Deze opleiding en de docenten voldoen aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS.