Naasten
Als een dierbare kanker krijgt, komt dat bij u als naaste ook hard aan. U krijgt te maken met spanningen, onzekerheid en angst. Tijdens de behandelingen van uw naaste geeft u waarschijnlijk nog niet toe aan deze emoties. Na de behandelingen komt vaak de mentale klap en de vermoeidheid. Tegelijk komen er extra taken op u af, zoals bezoeken aan het ziekenhuis. Dit alles moet u zien te combineren met uw gewone bezigheden, zoals werk en het huishouden. Dat kan zwaar zijn. Vaak gaat alle aandacht naar de patiënt. Logisch. Maar als naaste kunt u ook behoefte hebben aan hulp. Zowel op emotioneel gebied als op praktisch gebied. Bijvoorbeeld bij financiën, mantelzorg, pijn, vervoer van en naar het ziekenhuis.
6 resultaten gekoppeld aan dit onderwerp:
-
B-bewust 1 organisatie
Met B-bewust van Borstkankervereniging Nederland (BVN) (kanker.nl appstore) kunt u online uw gesprekken met uw zorgverleners voorbereiden.
-
Familienet 1 organisatie
Met de website Familienet regelt u online zorg rondom een familielid op een makkelijke en leuke manier. Bijvoorbeeld bij kanker.
-
Hand-in-handleiding 1 organisatie
De Hand-in-handleiding is voor jongeren, jongvolwassenen met kanker en hun naasten. Het helpt om moeilijke onderwerpen en situaties te kunnen bespreken.
-
Kanker.nl/jong 1 organisatie
Op kanker.nl/jong vind je allerlei informatie, hulp en mogelijkheden voor contact met andere jongeren die hetzelfde meemaken als jij.
-
PalliArts 1 organisatie
PalliArts is een app waarmee u online regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg bij kunt vinden. Bijvoorbeeld bij kanker.
-
Stamps app 1 organisatie
Stamps is een app voor communicatie en steun tijdens de intensieve trajecten als u kanker hebt.