ZW/WIA in palliatieve fase

Ik zit in de ZW en ben in overleg met de casemanager van UWV als ZZP aan de slag gegaan als ZZP'er. Momenteel verdien ik méér dan mijn uitkering, dus zal die geldelijk op 0 gesteld worden om te voorkomen dat ik moet terugbetalen.

Nu blijf ik natuurlijk wel (ongeneselijk) ziek en kan werken zolang het kan (gemiddelde overleving is tot 2.5 jaar na diagnose). Nu kan ik via UWV (zonder medische keuring) opnieuw ZW verzekeren, maar is dit noodzakelijk. Casemanager kan/wil me hier geen duidelijk antwoord op geven? 

Antwoord

Beste Dunzjos,

Hoewel we u graag willen helpen, valt uw vraag niet helemaal binnen onze expertise. ZW Verzekeren kan dienen als een vangnet voor onvoorziene omstandigheden, maar is een persoonlijke beslissing waarbij geen goed of fout geldt. Het is belangrijk om de mogelijke gevolgen van het niet verzekeren te overwegen.

Graag willen we u doorverwijzen naar enkelen informatiebronnen die meer inzichten kunnen geven over werken als ZZP’er tijdens ziekte, bijvoorbeeld: Zzp-er of zelfstandige en kanker. Wat nu? | Kanker.nl of ZZP Nederland samen zelfstandig | ZZP Nederland (zzp-nederland.nl)

Wellicht bieden deze websites meer informatie die specifiek relevant is voor uw situatie. Het is van belang om de voor- en nadelen van beide opties zorgvuldig te overwegen, en wellicht met de casemanager van UWV te bespreken. Zij hebben meer inzicht in de specifieke regelgeving en mogelijke opties.  

Ik hoop dat dit u enigszins helpt in het nemen van een beslissing.


Met vriendelijke groeten,

Fenna van Ommen

Ook namens Marieke Jacobs en Josephine ter Steeg.

Laatst bewerkt: 03/04/2024 - 16:41