2e spoor traject

Ik ben een jaar in de ziektewet. De arbeidsdeskundige heeft het 2e spoortraject genoemd, wat nu nog niet kan vanwege mijn te lage belastbaarheid. Wat ik me nu afvraag: stel dat ik niet terug kan bij mijn huidige werkgever in mijn huidige of andere baan, krijg ik t.z.t. ander werk en een andere werkgever. Dit houdt een nieuw dienstverband in; misschien zelfs een tijdelijk contract, lager salaris, ..... 

Welke risico's loop ik dan? Waar moet ik rekening mee houden? Kan ik in het 2e spoortraject verplicht worden van een vast dienstverband over te stappen naar een tijdelijk dienstverband bij een andere werkgever, als mijn huidige werkgever niets voor mij heeft? 

Deze onzekerheid mbt werk en inkomsten geeft mij veel stress. Zeker als alleenverdiener. Super fijn, dat jullie meedenken. 

Antwoord

Beste Lemniscaat,

Het is begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over de onzekerheid rondom uw werk en inkomen. Het 2e spoortraject is bedoeld om u te ondersteunen bij het vinden van ander passend werk, mocht terugkeren in eigen of ander werk bij uw huidige werkgever niet mogelijk zijn. 

Als u korter dan twee jaar bent ziekgemeld is de eerste stap om samen met uw werkgever te kijken of u kunt re-integreren in uw eigen functie of een andere functie binnen de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van werk in een andere functie of door scholing. Als uw werkgever dit aanbiedt dan moet u dit werk accepteren als het passend werk is waarin rekening wordt gehouden met uw eventuele beperkingen. Als dit niet mogelijk is moet de werkgever kijken naar passend werk bij een ander bedrijf (tweede spoor), dat kan bijv. d.m.v. detachering bij een andere werkgever. U werkt dan bij een andere werkgever maar bent officieel nog in dienst bij uw eigen werkgever. Het dienstverband is dan ook hetzelfde als het dienstverband dat u nu heeft. 

Pas wanneer u twee jaar ziekgemeld bent (na 104 weken) betaalt uw werkgever uw loon niet meer door en kunt u een WIA-uitkering aanvragen als dat nodig is. Vanaf dat moment is de werkgever ook niet meer verantwoordelijk voor uw re-integratie (tenzij werkgever eigen risicodrager is) en moet u zelf of met hulp van UWV op zoek naar ander werk. 

Op deze pagina van UWV staat meer informatie over het stappenplan van re-integratie met een werkgever: Ik ben ziek en heb een werkgever | UWV | Particulieren

Hopelijk zijn uw vragen hiermee beantwoord.

Vriendelijke groeten,

Fenna van Ommen

 

Mede namens Josephine ter Steeg en Marieke Jacobs

Laatst bewerkt: 17/04/2024 - 09:26

Fenna,

Echt bedankt voor jouw duidelijke uitleg. Geeft me veel rust.

Laatst bewerkt: 19/04/2024 - 08:30