Antioxidanten/ chemotherapie

17 november 2019 om 13.43
1345 x gelezen

Goedemiddag,

Mijn partner is begonnen aan z’n eerste chemokuur(infuus met oxaliplatin tezamen met 2 weken 2000 mg capecitabine per dag) na een dikke darmoperatie vanwege kanker

Omega 3 moet vermeden in de voeding

Mijn vraag is nu moet hij ook alle antioxidanten zoals veel rode bietensap gaan vermijden

Vriendelijke groet,

Phiney

 

Antwoord

Beste Phiney,

hartelijk dank voor je vraag. Bij chemotherapie is het inderdaad verstandig om niet teveel antioxidanten te nemen. Het advies is daarom om supplementen met antioxidanten niet te gebruiken. Meer daarover lees je hier: https://www.voedingenkankerinfo.nl/het-zinvol-om-antioxidanten-te-slikk….

Over bietensap als antioxidant bij chemotherapie is niet zoveel bekend, ook niet over de veilige hoeveelheid. Het advies is daarom om de hoeveelheid bietensap te beperken. Je leest ons artikel hier https://www.voedingenkankerinfo.nl/kan-ik-bietensap-drinken-bij-kanker-….

Mocht je het fijn vinden om nog even na te lezen hoe het nou ook alweer zat met omega 3 en chemotherapie, dan kun je dit artikel lezen: https://www.voedingenkankerinfo.nl/is-het-goed-om-omega-3-vetzuren-te-g….

Veel sterkte voor je man. Als jullie nog andere vragen hebben over voeding en kanker, dan horen we het graag. 

Met vriendelijke groet,

Merel van Veen 
Team Voedingenkankerinfo.nl 

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46

Hi Merel,

Hartelijk dank voor het antwoord

Het is me duidelijk nu

Vriendelijke groet

Laatst bewerkt: 21/11/2022 - 10:46