Afvallen.

Ik heb als kind ALL gehad met een intensieve behandeling aan chemotherapie soms wel twee op een dag. Ook daarbij heb ik een combinatie gehad van prednison en dexametason. Tijdens de behandeling ben ik toen niet aangekomen. Na dat alles gestopt was chemotherapie en n in tabletvorm. Ben in enorm aangekomen. Ik ben dan ook al jaren bezig om af te vallen letterlijk minstens al een jaar of 20. Ook word ik er erg moedeloos van. Let op mijn eten, weinig vet, groenten,fruit etc etc. Geloof dat ik onderdehand al alle dieeeten heb gedaan onder begeleiding van een diëtiste. Maar tot op heden val ik niet af en kom ik zelfs bij. In de loop der tijd dus alleen maar aangekomen ondanks begeleiding. En ik weet echt niet meer wat ik daar aan kan doen. Ik heb zelfs het idee dat ik nog zwaar wordt van lucht inademen. Aan beweging ligt het niet ik heb een hond waar ik 4 x per dag mee naar buiten ga, ik loop veel en ik fiets veel.

Hebben jullie nog tips, aanwijzingen?

Antwoord

Beste iclaros,

Wat ontzettend naar voor je dat je zoveel probeert om af te vallen en dat het maar niet lukt. Wat een doorzetter ben je!

We hebben verschillende tips die kunnen helpen bij het afvallen, maar het zou kunnen dat je veel van die tips al lang hebt uitgeprobeerd in de 20 jaar dat je bezig bent. Je vindt de tips hier: https://www.voedingenkankerinfo.nl/voedingstips-bij-ongewenste-gewichtstoename/

Wat je ook nog zou kunnen proberen is een afspraak maken bij de LATER poli, dat is een aparte polikliniek voor overlevenden van kinderkanker. Zij kunnen onderzoeken of het aankomen en het niet kunnen afvallen late effecten zijn van de behandeling voor kanker op jonge leeftijd en je daarbij mogelijk specifieke adviezen geven. 

Op deze website vind je meer informatie over de LATER poliklinieken: https://www.skion.nl/voor-patienten-en-ouders/late-effecten/531/poliklinieken/

Kun je hiermee verder? Nog je nog verdere vragen hebben, laat het zeker weten.

Met vriendelijke groet,

Suzanne 
Team Voedingenkankerinfo.nl

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 16:17

Bedankt voor de informatie Suzanne. Ik ga mij inlezen. Mochten er nog vragen zijn dan hoor je het 😉 nogmaals bedankt

Laatst bewerkt: 25/03/2020 - 12:15