Verzekering

Hello 


Ik ben op zoek naar een overlijdens risico verzekering. 
Ik ben sinds Nov 2023 schoon van borstkanker en heeft mij beseft dat ik dingen beter wil regelen. 
Ik weet nu alleen niet hoe. Aangezien ik nog ver weg ben van 10 jaar. 
Kunt u mij helpen met een verzekering die mij wel accepteert. Hoor graag irene

Antwoord

Beste Irene, 

Bedankt voor je vraag. Fijn dat je sinds een paar maanden schoon bent van deze nare ziekte. 

Het is (gelukkig) niet zo dat mensen die kanker hadden, pas na tien jaar verzekerbaar zijn. Deze termijn van tien jaar is een algemeen geldende regel, voor iedereen. Als je nog niet zo lang genezen bent (of, formeel: in volledige remissie), betekent dat niet dat je geen verzekering kunt afsluiten, maar dat je bij de aanvraag moet melden dat je kanker had. De medisch adviseur van de verzekeraar zal dan je individuele situatie beoordelen. In veel gevallen is er dan wel iets mogelijk. 

In alle eerlijkheid moet ik wel zeggen, dat het een half jaar na genezing van borstkanker wel moeilijk zal zijn een overlijdensrisico af te sluiten. Vaak moet dan (toch) langer gewacht worden voordat een verzekering afgesloten kan worden. Veel hangt af van soort en type kanker, stadium, behandeling, effect ervan, bijwerkingen etc, maar denk wel aan meerdere jaren. 

Het is heel goed dat je (financiële) zaken goed wilt regelen. Mijn advies zou zijn: kijk niet (alleen) naar een verzekering, maar naar het hele financiële plaatje. Je zou een financieel adviseur kunnen benaderen om te spreken over je financiële situatie, zoals inkomen, pensioen(opbouw), eventueel hypotheek. Heb je een pensioenregeling, en zit daarin ook een nabestaandenpensioen? Misschien zijn er zaken die je kunt regelen om de financiële gevolgen van een onverhoopt overlijden op te vangen, zonder een verzekering? Zoals extra sparen, of aflossen? 

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben. 

Met vriendelijke groet,

Matthijs Timmermans  

 

 

Laatst bewerkt: 04/03/2024 - 14:41