annuleringsverzekering en kanker

Beste Matthijs en / of Aize, 

Mijn verzekeraar wil mij geen annuleringsverzekering geven, omdat mijn zus acute leukemie heeft (stamceltransplantatie gehad en  positieve (goede) uitslagen). Dit staat in hun voorwaarden: 

' Op het moment dat u weet dat uw familielid ziek is voordat u uw reis boekt, valt uw reis dus niet onder de annuleringsverzekering. '

Weten jullie een verzekeraar waar ik wel een annuleringsverzekering kan afsluiten? 

Bedankt, 

Rianne 

Antwoord

Beste Rianne, 

Bedankt voor je vraag. Ik weet niet of je contact had met de verzekeraar hierover of niet. Ik denk dat het sowieso goed is te bellen met hen en de mogelijkheden te bespreken. Vaak wordt namelijk vooral gekeken naar onvoorziene gebeurtenissen, zoals een verslechterende ziekte. En is er wel dekking als de ziekte plotseling verslechtert. Veel hangt namelijk af van de specifieke voorwaarden van de verzekering.  Als je eigen verzekeraar zegt dat er naar aanleiding van de ziekte van je zus sowieso geen dekking is als je wegens haar situatie moet annuleren, zou je een  verzekering kunnen aanvragen bij een andere verzekeraar.  

Bedenk trouwens dat je, los van de vraag of er dekking is wegens de ziekte van je zus, waarschijnlijk wel een annuleringsverzekering kunt afsluiten. Dan zijn andere redenen voor annulering  wel gedekt - dan heb je wel iets aan de verzekering. 

Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben.

Met vriendelijke groet,

Matthijs 

Laatst bewerkt: 16/01/2024 - 17:50