Wat nu?

Naar de huisarts geweest. Al weken last van oorpijn aan een kant. Af en toe een hese stem (die hees is als ik een tijdje niet heb gesproken) en ook last van een dik gevoel in mijn keel. Ik kreeg maagzuurremmers om een maand te proberen. Deze hebben niets geholpen en nu wil de huisarts me, na de vakantie die tot eind augustus duurt, naar de KNO arts sturen. Hij heeft me een paar keer gevraagd of ik ‘s nachts geen hot flushes heb, heb het wel iets warmer maar ik drijf niet mijn bed uit.

Nu heeft de dochter van mijn half broer schildklierkanker gehad en zelf heb ik Hashimoto’s en ik vraag me af zou het misschien kunnen dat mijn klachten eerder wijzen op iets aan de schildklier?? Niet dat ik nu gelijk aan kanker denk. Wat is wijsheid? Ik wil liever niet weken wachten bij het verkeerde specialisme om vervolgens weer weken te moeten wachten, ik moet nu nl. al weken wachten eer de huisarts terug is van vakantie (de vervanger stuurt geen patienten van een ander door)
 

 

Antwoord

Beste mellow88,

We begrijpen dat  het moeilijk is lang te moeten wachten terwijl je klachten hebt. Je vraag of je klachten wijzen op dat er iets met de schildklier aan de hand is kan op dit platform echter niet beantwoord worden.  Er worden geen diagnoses gesteld op kanker.nl. Je kunt dit met je internist/ endocrinoloog bespreken.  Of, als je niet voor de Hashimoto onder controle bent bij een specialist,  met de huisarts opnemen of je wel de juiste verwijzing hebt. 

Veel sterkte gewenst,

Voorlichters Infolijn

 

Laatst bewerkt: 23/08/2021 - 16:21