ptss

Beste meneer,

ik ben in 2016  geopereerd aan een tumor in mijn dikke darm, gelukkig geen uitzaaiingen nou gelukkig ben ik alleen paar jaar schoon. Blij blij zou je zeggen. niks van het laatst ik heb een paar maanden psychische  hulp gekregen via een doorverwijzing van mijn huisarts, nu is die hulp gestopt en gaat het weer wat minder goed met me.Mijn vraag aan U is mijn is een medisch psycholoog  zoveel anders en beter ? 

mijn chirurg in het AMC had dat namelijk geadviseerd.

ik hoor het graag

met vriendelijke groet

Frank Nederhoff

Antwoord

Beste Frank,

Goed om te horen dat er geen uitzaaiingen zijn en dat je nu een paar jaar schoon bent. Maar wel naar om te lezen dat het met jou minder goed gaat op dit moment. Dit is helaas iets dat vaker voorkomt onder mensen die kanker hebben gehad. Ook jaren na de behandeling hebben nog veel mensen last van psychische klachten, ook als de behandeling succesvol is geweest.

Het is in ieder geval goed dat je hier mee bezig bent en dit ook al hebt besproken met je behandelend arts en huisarts. Een medisch psycholoog kan je waarschijnlijk goed verder helpen. Je kunt je daarvoor laten doorverwijzen en in het kennismakingsgesprek/intakegesprek kijken of dat is wat bij jou past en wat jij nodig hebt op dit moment.

Er zijn ook andere opties voor hulp beschikbaar die je ook zou kunnen overwegen. Zo zijn er bijvoorbeeld gespecialiseerde zorginstellingen op het gebied van psychische ondersteuning van mensen die kanker hebben (gehad). Op deze pagina in de Verwijsgids Kanker vind je een overzicht van deze instellingen in Nederland: https://www.verwijsgidskanker.nl/zorgaanbieder/6/psycho-oncologisch-centrum

Veel succes met het kiezen van de optie die het beste bij jou past, en veel sterkte toegewenst.

Hartelijke groet,

Matthijs de Wit

Laatst bewerkt: 10/10/2019 - 15:09

Dank Je wel Matthijs ik ga hiemee aan de slag.

groet

Frank Nederhoff

Laatst bewerkt: 10/10/2019 - 19:01