Uitstralings pijn onderzijde rechterboven arm.

Voordat ik wist dat ik longkanker had liep ik al met deze uitstralings pijn ( dood gevoel) in mijn rechter boven arm binnenzijde. Na biopsie lymfklier oksel bleek niks kwaadaardige te zitten. Op de pet-scan was dit wel een mogelijke oorzaak.

Vraag, waar komt deze zenuwpijn dan wel vandaan omdat ze niks in die oksel konden vinden.

Bedankt alvast,  gr.Peter 

Antwoord

Beste Peter,

We begrijpen dat je graag de oorzaak wilt weten van je pijn. Zeker als het al langer bestaat.  Er is via deze weg helaas geen oorzaak van je klacht aan te wijzen. Er kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn.  Het is beter om deze vraag aan je behandelaar te stellen, die kent je situatie. En je zo nodig naar de juiste persoon verwijzen.

Heel breed gezien kan een doof  en pijnlijk gevoel ontstaan als een zenuw geïrriteerd is , klem zit of is beschadigd, daar zijn zoals gezegd vele oorzaken voor te bedenken. Chemotherapie  bijvoorbeeld kan een oorzaak  zijn, maar daarbij heeft  men meestal eerst last van de handen en de voeten. Het komt ook voor dat er geen oorzaak voor dit soort klachten gevonden wordt.  Wat niet hoeft te betekenen dat er niets aan gedaan kan worden om het wat meer acceptabel te krijgen. Het blijven bespreken met je arts is denken wij het beste wat je kunt doen.

Heel veel sterkte  in elk geval. 

Met vriendelijke groet,
Het Pijnteam.

 

 

Laatst bewerkt: 08/05/2021 - 20:29