Stekende pijn linkerflank na chemo

Hallo ik ben Jelle,

ik ben in juli geopereerd aan zaadbal kanker. De kanker is niet uitgezaaid maar wel iets gegroeid in de haarvaten rond de bal. Ik heb hier voor 18 aug mij chemo gehad (1 bep kuur) nou heb ik in de week na de chemo last gehad van een stekende pijn in de linkerflank aan de onderkant achter me ribben (rond de milt)vooral met slapen. Dit was nog niet zo erg en is na een week bijna weg. De 5/6 weken er na niet veel last gehad maar het is nooit helemaal weg gegaan. Tot het rond week 7/8 het terug kwam en nou toch wel veel pijn. Ik werd vaak in de avond wakker van de stekende pijn wat dan ook als een soort extreme druk op me borst voelde en de pijn trekt door naar me rug. Wel kan ik het met aspirine goed onderdrukken. Overdag is het meer met steken en minder extreem als in de avond. De weken nou zijn wisselend soms veel last soms minder.Ik heb hier voor een ego gehad waar niks op te zien was daarna een foto en bloed/plas onderzoek wat ook allemaal goed is. De volgende stap is een ct scan maar ze zijn bang dat ze daar niks op vinden.

heeft iemand dit nog meer meegemaakt? 
Of heeft iemand een idee wat het kan zijn of andere stappen wat ik kan proberen?

mvg, Jelle 

Antwoord

Beste jelle,

Je bent in gesprek met je behandelaars, maar het lijkt lastig om een duidelijke oorzaak te vinden voor je klacht. Wij hebben ook niet gelijk een bevredigend antwoord ben ik bang.

Zoals ik je vraag lees lijkt het  dat je deze vraag ook aan andere (ex)patiënten stelt?  Wil je dat we je vraag naar die groep verplaatsen?

mvg het pijnteam.

 

 

Laatst bewerkt: 08/01/2022 - 14:56

Oké bedankt voor de moeite het was te proberen.

ja klopt als jullie hem kunnen verplaatsen zou fijn zijn.

mvg, jelle 

Laatst bewerkt: 09/01/2022 - 23:02

Beste Jelle,

Wat vervelend dat je zoveel pijnklachten hebt. Je bent in afwachting voor een scan maar je vraagt je ook af hoe anderen hiermee omgaan of deze klachten herkennen. Je kunt je vraag dan ook het beste  in een van de gespreksgroepen  op kanker.nl plaatsen om reacties van lotgenoten te krijgen. Helaas kunnen wij het bericht niet voor je verplaatsen maar je kunt na inloggen zelf een gesprek starten in een van de gespreksgroepen. Bijvoorbeeld gespreksgroep Zaadbalkanker, of de gespreksgroep  Pijn bij kanker .

Veel succes ,

Groeten Voorlichters Infolijn

Laatst bewerkt: 10/01/2022 - 15:51

Oké bedankt voor de hulp ik ga kijken of ik het gesprek ergens anders kan starten.
 

mvg Jelle 

Laatst bewerkt: 10/01/2022 - 21:33