Extreme pijn in keel/halsgebied

Sinds december extreme pijn in keel/halsgebied, uitstraling omhoog en naar slokdarm. Na gastroscopie, kno onderzoek en MRI,  diagnose nog onbekend. Ga nu voor dagopname om onder narcose te kijken wat oorzaak kan zijn en biopten te nemen. Veel pijnstilling, pleisters, oxycodon etc. Dempt de pijn amper en ben ziek van de pijn. Weet u waar dit vandaan kan komen? Uiteraard denk ik aan kanker.

Antwoord

Beste Teijsen,

Wat een naar bericht. Zoveel maanden pijn en weinig verlichting van de voorgeschreven medicatie.  En daarbij de onzekerheid omdat er nog geen diagnose is.

Pijn kent helaas vele oorzaken. En is voor iedereen weer anders. Via deze weg is daar helaas ook geen goed antwoord op te geven.


Met medicatie is het vaak zoeken naar  de juiste dosering en soms ook zoeken naar het voor u meest geschikte middel of de beste combinatie van middelen.  Sommige middelen hebben ook een tijdje nodig voor je effect  gaat merken.  Ook is de manier waarop sommige middelen gebruikt moeten worden van invloed op het effect.  Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om te bespreken met uw behandelaar.


Pijn heeft veel invloed op hoe we ons voelen andersom is het helaas ook zo dat hoe we ons voelen effect heeft op hoe we pijn ervaren.  De onzekerheden die u beschrijft, helpen dus ook niet mee. Ontspannen  of  afleiding zoeken valt niet mee, als je je ziek voelt van de pijn. Soms kan bewust opzoek gaan naar ontspanning wel zorgen  dat we ons iets beter voelen. Denk bijvoorbeeld aan muziek luisteren.


Blijf in elk geval in gesprek met  uw behandelaars, zij kunnen het beste met u meedenken en samen met u zoeken naar de beste aanpak voor een meer dragelijke pijn. 

Heel veel strekte 

met vriendelijke groet,
het Pijnteam. 

 

 

Laatst bewerkt: 25/02/2021 - 10:11