teelbalkanker

Afgelopen week ben ik naar de huisarts geweest omdat ik een knobbeltje op mijn teelbal heb, na kort onderzoek ben ik doorverwezen. ( Dit was overigens mijn eerste bezoek bij deze huisarts) Na radiologie in het ziekenhuis bleek deze 10mm te zijn en ook op de andere teelbal 3mm. (overigens toen ik ongeveer 10 jaar oud was een niet ingedaalde bal en een liesbreuk gehad). Ik heb nog steeds geen goed gevoel en wil graag een CT scan en een second opinion bij een huisarts die ik al vaker heb gezien. Is dit mogelijk?

Antwoord

Geachte meneer,

als u bent doorverwezen naar een uroloog en in het ziekenhuis een echo van de teelballen is gemaakt en de uitslag goed was, dan hoeft u zich naar alle waarschijnlijkheid geen zorgen te maken. Het gaat meer om de aard van de knobbeltjes (bv cyste, of solide) dan om de grootte. Een CT scan is een minder goed onderzoek dan een echo als het om de teelballen gaat. Desalniettemin is een second opinion als het goed is altijd mogelijk, bespreek dit dan met uw eigen huisarts.

Laatst bewerkt: 25/05/2020 - 09:44

Bedankt voor uw snelle reactie, en excuses voor mijn late reactie. Het is fijn om te weten dat ik nog een second opinion kan krijgen als mijn gevoel hetzelfde blijft. Nogmaals bedankt

Laatst bewerkt: 26/06/2020 - 10:08